Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kilder til Dagbladet: - Politiet mener to var tilstede da Tina ble drept

Politiet mener nå å vite hva som skjedde da Tina Jørgensen ble drept.

FUNNSTED: Her ble Tina Jørgensen funnet død 26. oktober 2000. Siden den gang har drapet forblitt en uløst drapsgåte. Denne uka, 15 år etter, har politiet gjort et gjennombrudd i saken, og pågrepet og siktet fire menn.  Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX
FUNNSTED: Her ble Tina Jørgensen funnet død 26. oktober 2000. Siden den gang har drapet forblitt en uløst drapsgåte. Denne uka, 15 år etter, har politiet gjort et gjennombrudd i saken, og pågrepet og siktet fire menn. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kilder bekrefter overfor Dagbladet at politiet nå mener de begynner å få oversikt over hva som skjedde da 20 år gamle Tina Jørgensen ble drept. Hun forsvant etter å ha vært på byen med kjæresten sin i Stavanger, natt til søndag 24. september 2000.  

Kilder sier til Dagbladet at politiet mener to av de siktede skal ha vært til stede da Tina ble drept. De to andre som er siktet for drap eller medvirkning til drap på Tina Jørgensen i år 2000, skal etter drapet angivelig ha hjulpet til med å dumpe liket.  

Navngitt tre venner Tina Jørgensen ble funnet gjemt i en kum ved Bore kirke på Jæren, tre mil unna, den 26. oktober samme år.  

Overfor Dagbladet blir det bekreftet at 36-åringen som først ble arrestert skal ha forklart hvem av de to andre som var til stede da Tina ble drept.  

Dagbladet har i kveld forsøkt å komme i kontakt med personer i Rogaland-politiet som jobber med etterforskningen av Tina-saken, men ingen av disse har så langt vært tilgjengelig for kommentar.

Både advokat Odd-Rune Torstrup og politiet bekreftet i går 36-åringen som først ble pågrepet, i avhør skal ha fortalt og navngitt de tre andre mennene fra Lyngdal som nå er varetektsfengslet.

Dagbladet har i dag vært i kontakt med forsvarerne til de fire siktede. Ingen av advokatene ønsker å komme med detaljer i saken.
 
Mor rystet Alle de fire siktede ble i dag framstilt for varetektfengsling. De fire er siktet for drap eller medvirkning til drap på Tina Jørgensen (20) i 2000.

Mennene skal etter det Dagbladet erfarer alle ha tilhørt den samme vennegjengen. Tre av de fire er like gamle, født i 1979. Fjerdemannen er tre år eldre, født i 1976.

BLE DREPT: Tina Jørgensen (20) fra Stavanger.
BLE DREPT: Tina Jørgensen (20) fra Stavanger. Vis mer

Alle har eller har hatt tilknytning til den lille kommunen Lyngdal med sine 8500 innbyggere i Vest-Agder.

De fire mennene var jevnaldrende med Jørgensen. Hun og familien ferierte på Rosfjord camping i Lyngdal i mange år.

- Mora er rystet hvis det viser seg at det er disse personene fra Lyngdal, plassen hvor hun har hatt så mange ferieminner, sa familiens bistandsadvokat Kjersti Jæger til Dagbladet tidligere i dag.

De siktede Siktede nummer 1: Mann, 36 år. Pågrepet onsdag klokka 09.40 i Vest-Agder i sitt hjem i Lyngdal. Hans forsvarer, Odd Rune Torstrup, sier til Dagbladet at sakens utvikling torsdag kveld, var forventet. Ellers ønsker han ikke å kommentere saken ytterligere enn det han gjorde tidlig i går. Da sa Torstrup:

- Vi holder kortene tett, og gir ikke ut mer opplysninger om saken, og fortalte at det var i hans klients interesse.

Siktede nummer 2: Mann, 36 år. Pågrepet torsdag klokka 16.15 på Kristiansand politistasjon. Meldte seg etter oppfordring fra politiet. Har adresse i Kristiansand. Hans forsvarer, Trond Wåland, sier til Dagbladet at heller ikke de ønsker å kommentere saken så mye.

- Jeg hadde et kort møte med ham da han meldte seg i Kristiansand. Utover det ønsker jeg ikke å si så mye.

ETTERFORSKES: Siden onsdag denne uka har fire personer blitt pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap på Tina Jørgensen i 2000.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
ETTERFORSKES: Siden onsdag denne uka har fire personer blitt pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap på Tina Jørgensen i 2000. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

Siktede nummer 3: Mann, 36 år. Pågrepet torsdag klokka 17.55 hjemme i sin egen bolig i Lyngdal. Var egentlig representert av Ørjan Eskeland, men Eskeland har trukket seg som forsvarer.

Siktede nummer 4: Mann, født i 1976. Pågrepet torsdag klokka 19.50 i Vest-Agder. Hans forsvarer, Olav Sylte, sier til Dagbladet at han ikke ønsker å si noe om hvordan hans klient stiller seg til skyldsspørsmålet. av hensyn til etterforskningen.

VARETEKTSFENGSLET: De fire personene ble i dag varetektsfengslet i Stavanger tingrett, siktet for drap eller medvirkning til drapet på Tina Jørgensen i 2010. Foto: NTB Scanpix
VARETEKTSFENGSLET: De fire personene ble i dag varetektsfengslet i Stavanger tingrett, siktet for drap eller medvirkning til drapet på Tina Jørgensen i 2010. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!