Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kilder til Dagbladet: Ap-ledelsen tror ikke regjeringen må gå

Etter det Dagbladet erfarer anser Ap-ledelsen det ikke som sannsynlig at KrF vil stemme for mistilitsforslaget mot Listhaug.

SNAKKER IKKE MED KRF: Jonas Gahr Støre har ikke hatt samtaler med KrF-leder Knut Arild Hareide i helgen, ifølge KrFs kommunikasjonssjef Dag Fedøy. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SNAKKER IKKE MED KRF: Jonas Gahr Støre har ikke hatt samtaler med KrF-leder Knut Arild Hareide i helgen, ifølge KrFs kommunikasjonssjef Dag Fedøy. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I morgen klokka 12 samles landsstyret i KrF for å drøfte om KrF skal slutte seg til resten av opposisjonen og stemme for mistillitsforslaget mot justisminister Sylvi Listhaug.

Skulle KrF gjøre det, vipper partiet flertallet mot Listhaug slik at hun må gå av.

Både Frp-leder Siv Jensen og statsminister Erna Solberg har imidlertid gjort det klart at de har tillit til Listhaug. NRK og VG siterer kilder på at regjeringen Solberg vil gå av om Listhaug går av.

Det kunne banet vei for en mindretallsregjering ledet av Arbeiderpartiet og Jonas Gahr Støre.

- Arbeiderpartiet har gjort det klart at vi ikke kan ha tillit til justis- og beredskapsministeren. Vi vil derfor stemme for mistilitsforslaget. Arbeiderpartiet er ikke en del av Erna Solbergs parlamentariske grunnlag. Utover det har jeg ingen kommentar, sier Jonas Gahr Støre i en SMS til Dagbladet på spørsmål om hva Ap gjør om regjeringen går av.

Nekter å svare

Ap-lederen vil ikke svare på om Ap er klare for å forsøke å danne en mindretallsregjering.

- Kommentaren over er vår kommentar foreløpig, er svaret fra Støre via hans kommunikasjonssjef Camillia Ryste.

Kommunikasjonsrådgiver i KrF, Dag Fedøy bekrefter i dag at det har vært flere samtaler mellom statsminister Solberg og KrF-leder Hareide i helgen.

Fedøy sier derimot at det ikke har vært samtaler med Jonas Gahr Støre.

- Så vidt jeg kjenner til, har det ikke vært det, sier Fedøy til Dagbladet.

Kilder nær partiledelsen i Ap, sier de ikke holdes oppdatert om KrFs vurderinger i løpet av helgen.

Ap-ledelsen tror ikke på regjeringsskifte

Etter det Dagbladet erfarer anser Ap-ledelsen det som mest sannsynlig at KrF ikke våger å kaste den sittende regjeringen, selv om misnøyen mot Sylvi Listhaug er voksende i KrF-kretser.

- Dette er ikke en ønskesituasjon for oss nå, sier en sentral Ap-kilde til Dagbladet.

Vedkommende legger til at Arbeiderpartiet alltid er klar for å ta styring over landet, og at Jonas Gahr Støre nok «er fascinert» av situasjonen som nå er i fer med å utspille seg.

- Jeg tror nok fort at Knut Arild er redd for bli oppfattet som om han nå bytter side i norsk politikk.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!