Kilder til Dagbladet: Forhandler fortsatt om regjering

Det er ikke enighet om regjering ennå, men en sentral kilde opplyser at partiene er nesten i mål.

FORHANDLER: Selfie tatt av statsminister Erna Solberg i en pause under regjeringsforhandlingene på Jeløya . Statsministeren er omgitt av bl.a. helseminister Bent Høie, Venstres nestleder Ola Elvestuen, finansminister Siv Jensen, samferdselsminister Ketil Solvik Olsen og partileder i Venstre, Trine Skei Grande.
Foto: Erna Solberg / Høyre / NTB scanpix
FORHANDLER: Selfie tatt av statsminister Erna Solberg i en pause under regjeringsforhandlingene på Jeløya . Statsministeren er omgitt av bl.a. helseminister Bent Høie, Venstres nestleder Ola Elvestuen, finansminister Siv Jensen, samferdselsminister Ketil Solvik Olsen og partileder i Venstre, Trine Skei Grande. Foto: Erna Solberg / Høyre / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag formiddag meldte NRK at det var enighet om regjeringsplattform mellom partilederne i Høyre, Frp og Venstre.

NRK skriver at Venstres landsstyre skal behandle fremforhandlet regjeringsplattform søndag.

Etter det Dagbladet forstår, pågår forhandlingene fortsatt.

- NRK var nok litt kjappe på avtrekkeren. Forhandlingene pågår fortsatt, sier pressesjef for Venstres stortingsgruppe Jan Christian Kolstø til Dagbladet.

Kaller inn til møter

Venste og Frp har kalt inn til sentralstyremøter, gruppemøter og landsstyremøter på søndag. Det betyr at de må tar sikte på å være ferdig med forhandlingene innen da slik at de kan legge fram en plattform for sine besluttende organer.

- Vi er nesten i mål, sier en sentral kilde i regjeringsapparatet til Dagbladet.

- Det er konkret politikk som gjenstår, men mye tyder på at vi blir enige, sier vedkommende til Dagbladet.

En annen kilde tett på forhandlingene sier dette til Dagbladet:

- Det er en grov forskuttering av sluttspurten at det nå er enighet. Mye tyder på at de blir enige, men det gjenstår fortsatt forhandlinger om konkret politikk på flere områder.

Erklæring først

Etter det Dagbladet erfarer, ønsker statsminister Erna Solberg å legge fram regjeringserklæringen først, og ta regjeringskabalen etterpå. Om regjeringserklæringen er det allerede kjent at arbeid og velferdstatens bærekraft blir et sentralt tema.