Kilder til Dagbladet: Giske trakk seg frivillig i kveld - risikerte å bli avsatt av Støre i morgen

Trond Giske avviser selv at partilederen har bedt ham om å trekke seg.

- KUNNE BLITT AVSATT: Dagbladet får opplyst at Jonas Gahr Støre hadde bestemt seg for å gi sentralstyret beskjed i morgen, mandag, om at Giske var ferdig som nestleder. Ved å frivillig trekke seg i dag, unngår Giske å bli avsatt av partilederen. Giske nekter for at han har blitt bedt om å trekke seg. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
- KUNNE BLITT AVSATT: Dagbladet får opplyst at Jonas Gahr Støre hadde bestemt seg for å gi sentralstyret beskjed i morgen, mandag, om at Giske var ferdig som nestleder. Ved å frivillig trekke seg i dag, unngår Giske å bli avsatt av partilederen. Giske nekter for at han har blitt bedt om å trekke seg. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Trond Giske annonserte seint søndag kveld at han går av som nestleder i Arbeiderpartiet. Han opplyste samtidig at han stiller sin plass som leder av Arbeiderpartiets finansfraksjon til disposisjon.

Det skjer etter uker med voldsom oppmerksomhet rundt de mange varslene som har kommet inn til partiledelsen om upassende oppførsel fra Giske.

- Jeg har i kveld blitt orientert av Trond Giske om at han trekker seg som nestleder i Arbeiderpartiet. Jeg har selv rådet Giske til å trekke seg og støtter derfor beslutningen han har tatt og har respekt for avgjørelsen, sa Ap-leder Jonas Gahr Støre i en pressemelding søndag kveld.

Risikerte å bli avsatt

Dagbladet vet at partileder Jonas Gahr Støre ga Trond Giske rådet om å trekke seg for flere dager siden.

Dagbladet kjenner til at Jonas Gahr Støre allerede i de interne diskusjonene 1.januar, ga Trond Giske råd om å trekke seg helt ut som nestleder. Det ville ikke Trond Giske. Han ble da midlertidig fritatt fra vervet. Dette forteller sentrale kilder til Dagbladet.

Dagbladet får også opplyst at Støre hadde bestemt seg for å gi sentralstyret beskjed i morgen, mandag, om at Giske var ferdig som nestleder. Ved å frivillig trekke seg i dag, unngår Giske å bli avsatt av partilederen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer