Lettelser i coronatiltak

Kilder til Dagbladet: Lettelsene kommer fredag

Det blir ingen store lettelser på coronatiltakene under pressekonferansen i dag. Men fredag kan Erna Solberg gå på talerstolen og kunngjøre lettelser, etter hva Dagbladet er kjent med.

ET SKREKKSCENARIO: Dette er statsminister Erna Solbergs tre scenarier rundt håndteringen av coronapandemien. Video: Regjeringen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Se mer
påvist smittet 72 200 +499
mutantsmittet1 120
døde 623
påvist smittet 115 000 000+307.2K
døde 2 550 000 +10.3K
Se mer

Det blir ingen store lettelser på coronatiltakene under pressekonferansen med helseminister Bent Høie (H) i dag.

Det forteller kilder tett på regjeringen til Dagbladet.

Mange nordmenn venter på lettelser i coronatiltakene nå som smittetallene nasjonalt er stabile, og forholdsvis lave. Høie vil kommer med nyheter under pressekonferansen, men de store lettelsene vil la vente på seg, erfarer Dagbladet.

Lettelser på fredag

Etter hva Dagbladet blir fortalt, kommer disse lettelsene på fredag. D

et er foreløpig ikke lagt opp til pressekonferanse med statsministeren på fredag, men etter hva Dagbladet forstår vil Erna Solberg lempe på enkelte tiltak fredag.

Pressekonferansen vil komme på ettermiddagen, etter at regjeringen har møtt til Kongen i statsråd klokka 11.

Dersom vaksineleveransene går som planlagt, kan alle over 18 år i Norge være fullvaksinert innen sommeren, ifølge FHI.

Breddeidrett og lesesaler

I et brev til regjeringen og norske helsetopper krever Norges idrettsforbund at smitteverntiltakene som er innført for bredde- og toppidretten lettes kraftig.

Etter hva Dagbladet er kjent med, er gjenåpning av breddeidretten blant tiltakene som vurderes. Også gjenåpning av lesesaler er aktuelt på fredag.

KLAR OPPFORDRING: Helseminister Bent Høie (H) ba de 168 000 som tenker å reise utenlands i vinterferien, om å holde seg hjemme. Vis mer

Fredag kunngjorde Bent Høie (H) at en ny EU-avtale sikrer Norge i overkant av 2,4 millioner doser med vaksinen fra Pfizer og Biontech.

I tillegg har Norge en opsjon på 1,12 millioner doser. Dette kommer på toppen av de 3,7 millioner dosene Norge allerede har avtale om.

Så langt er 70 000 nordmenn fullvaksinert mens 230 000 har fått dose nummer én. Smitten har gått ned de siste ukene og ligger på nå ca. 200 nye tilfeller om dagen.

Status vaksinasjon Full oversikt

334 863 (6.2%)i Norge har fått dose nr 1
162 511 (3.03%)i Norge er fullvaksinert
Kilde: FHI (FHI oppdaterer tallene sine ca kl 13 hverdager, og viser da gårsdagens tall).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer