Kilder til NRK: Frp kan støtte en Høyre-regjering hvis Listhaug vrakes

Regjeringens framtid besegles i Stortinget i morgen. Jan Tore Sanner håper KrF ikke kaster regjeringen.

KAN BLI OFRET: Det er flertall i Stortinget for mistillit mot justisminister Sylvi Listhaug (Frp). Erna Solberg har allerede varslet at hun kan stille kabinettspørsmål om det vedtas mistillit, noe som vil felle regjeringen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KAN BLI OFRET: Det er flertall i Stortinget for mistillit mot justisminister Sylvi Listhaug (Frp). Erna Solberg har allerede varslet at hun kan stille kabinettspørsmål om det vedtas mistillit, noe som vil felle regjeringen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Ifølge kilder i Frp som NRK har snakket med, kan partiet være åpne for å støtte en ren Høyre-regjering, dersom dagens koalisjonsregjering med Frp og Venstre vil måtte gå av som følge av mistillitsforslaget mot Sylvi Listhaug, som voteres over i Stortinget i morgen.

- Det eneste som vel er bombesikkert er at Frp ikke kan bli noe støtteparti for en Høyre-KrF-Venstre-regjering, sier en regjeringskilde til NRK.

Høyre-nestleder Jan Tore Sanner møtte pressen utenfor statsministerboligen i kveld. Han uttaler at han håper KrF ikke vil bidra til å kaste statsminister Erna Solberg og den blågrønne regjeringen.

- Det vi hører fra opposisjonspartiene, er at de ikke har tillit til Sylvi Listhaug som justisminister, men kan ha tillit til henne i en annen posisjon. Det er det spesielle. Det rokker ved maktfordelingen hvis opposisjonen skal avgjøre fordelingen av statsrådsposter, sier Sanner i et intervju med TV 2 utenfor statsministerboligen.

Vil ikke ha Støre

Årsaken til at Frp kan støtte en Høyre regjering, er at de heller ønsker det enn om alternativet er en regjering med Jonas Gahr Støre som statsminister.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer