VIL OPPHEVE: Ifølge flere kilder nær presidenten vil migrantamnestiet oppheves. Foto: AP / Carolyn Kaster / NTB scanpix
VIL OPPHEVE: Ifølge flere kilder nær presidenten vil migrantamnestiet oppheves. Foto: AP / Carolyn Kaster / NTB scanpixVis mer

Kilder: Trump vil oppheve beskyttelsen for folk som kom ulovlig til USA som barn

Næringslivsledere advarer mot konsekvensene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs president Donald Trump skal ifølge nyhetsbyrået AP oppheve beskyttelsen for folk som kom ulovlig til landet som barn.

Det bekrefter kilder til nyhetsbyrået søndag.

Presidenten har selv antydet at han ikke har bestemt seg for hvorvidt han skal skrote DACA-programmet, som gjør det mulig for barn som ble tatt med ulovlig til USA før de var 16 år, å få en toårig fornybar arbeidstillatelse.

Ifølge flere kilder nær Trump vil migrantamnestiet oppheves, men med seks måneders forsinkelse – uten nærmere forklaring på hvordan det vil fungere i praksis.

DACA står for Deferred Action for Childhood Arrivals, og ble til via en ordre fra daværende president Barack Obama i 2012. Det betyr at Trump kan oppheve programmet med et pennestrøk.

På spørsmål fredag om når han vil ta en beslutning, svarte presidenten «en eller annen gang i dag» eller i løpet av Labor Day-helgen.

I et brev til Det hvite hus og toppolitikere både i det republikanske og demokratiske partiet i Kongressen forrige uke, advarte næringslivsledere fra blant annet Cisco, eBay, Facebook, Marriott og Microsoft mot de økonomiske konsekvensene av å tvinge nærmere 800.000 mennesker ut av det offisielle amerikanske samfunnet.

– Disse hardtarbeidende unge menneskene vil miste muligheten til å jobbe lovlig i dette landet, og hver eneste en av dem vil være i overhengende fare for å bli deportert. Økonomien vår vil miste 460,3 milliarder dollar fra BNP, og 24,6 milliarder dollar i skattebidrag, heter det i brevet.

(©NTB)