Kilder: Varsler børssensitiv kjempenyhet

Regjeringen tok det politiske Norge på senga og inviterer til pressekonferanse i morgen tidlig. Dagbladets opplysninger tilsier at Støre og Vedum kommer med en diger nyhet som må ut før børsen åpner.

TETT TIL BRYSTET: Jonas Gahr Støre vil ikke si hva morgendagens pressekonferanse handler om, men det er snakk om en diger nyhet, blir Dagbladet fortalt. Foto; Hans Arne Vedlog / Dagbladet
TETT TIL BRYSTET: Jonas Gahr Støre vil ikke si hva morgendagens pressekonferanse handler om, men det er snakk om en diger nyhet, blir Dagbladet fortalt. Foto; Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) inviterer til pressetreff i Åmot onsdag morgen, men uten å ville si noe om hva det gjelder.

Tidspunktet er 0830 - uvanlig tidlig for en pressekonferanse med regjeringens to mektigste menn.

Dagbladet får bekreftet at tidspunktet ikke er tilfeldig. Oslo Børs åpnes for handel 0900, og etter det Dagbladet forstår er nyheten børssensitiv.

Derfor må Støre og Vedum få nyheten ut før børsen åpner.

Tema: Bred inndekning

Dagbladet blir også fortalt at Støre og Vedum kommer med en nyhet som er «veldig stor», og at det dreier seg om en lansering som dekker en rekke fagdepartementer i regjeringen.

Etter det Dagbladet blir fortalt, er tema for nyheten «inndekning i statsbudsjettet».

Mulighetene er flere, men ingen av dem bekreftes av Dagbladets kilder.

STYRER PENGESEKKEN: Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) møter pressen sammen med Jonas Gahr Støre. Skurtreskeren blir derimot stående hjemme på Ilseng. Foto: Javad Parsa / NTB
STYRER PENGESEKKEN: Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) møter pressen sammen med Jonas Gahr Støre. Skurtreskeren blir derimot stående hjemme på Ilseng. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer

Det har blitt spekulert i at statsbudsjettet for 2023 inneholder en lakseskatt rettet mot oppdrettsnæringen.

Regjeringen har også varslet at skattene strammes til for de med høyest inntekt og formue. En mulighet kan dermed også være at Støre og Vedum lanserer en samlet skattepakke i morgen tidlig, åtte dager før statsbudsjettet legges fram.

Harde tak

Statsbudsjettet neste uke blir historisk stramt, slik Dagbladet tidligere har skrevet.

Begge regjeringspartiene sliter i motvind. Senterpartiet får en oppslutning på 3,9 prosent på en ny meningsmåling fra Vårt Land. Dermed er partiet under sperregrensa.

Arbeiderpartiet og Jonas Gahr Støre på sin side møter kritikk for håndteringen av forespørsler fra Ukraina og for kommunikasjonen rundt strømpriskrisa.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer