Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kilder: Lite nytt i regjeringens siste tilbud til Venstre og KrF

Snek seg ut bakveien.

MØTES: Venstre-leder Trine Skei Grande og KrF-leder Knut Arild Hareide skal være i møte på Statsministerens kontor fra morgenen av fredag.  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
MØTES: Venstre-leder Trine Skei Grande og KrF-leder Knut Arild Hareide skal være i møte på Statsministerens kontor fra morgenen av fredag.  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det har vært hektisk møtevirksomhet på Stortinget og Statsministerens Kontor i dag.

Finansminister Siv Jensen (Frp), statsminister Erna Solberg (H), Venstre-leder Trine Skei Grande og Krf-leder Knut Arild Hareide startet dagen med et krisemøte på Statsministerens Kontor.

Der ble det lagt fram et nytt tilbud til V og KrF fra regjeringen, som febrilsk prøver å redde blidgjøre samarbeidspartiene slik at statsminister Erna Solberg (H) slipper å stille kabinettspørsmål i Stortinget mandag.

Lite nytt

Etterpå forsvant alle fire til interne møter - uten at de ønsket å kommentere saken noe nærmere.

- Jeg har ingen kommentar til det siste tilbudet fra regjeringen, men vi kommer til å informere om status ganske raskt, sier Venstre-leder Trine Skei Grande etter å ha kommet ut fra møte med deler av stortingsgruppa i Venstre fredag formiddag.

Hun vil ikke gå inn på hva tilbudet omhandler.

Etter det Dagbladet forstår, er det er imidlertid lite nytt i det som nå er lagt på bordet.

Venstre sitter nå med kalkulator for å regne på det.

Gruppemøter

Det er ikke bare i Venstre diskusjonene går. Klokka 10 samlet stortingsgruppene til Høyre og Fremskrittspartiet seg for å få informasjon om budsjettkrisa.

- Vi skal få informasjon og vedta hva vi skal gjøre videre, sa partiveteran og fiskeriminister Per Sandberg på vei inn til møtet, ifølge NTB.

Både Høyre og Fremskrittspartiet har samlet sine grupper fredag i lys av den dramatiske forhandlingssituasjonen.

- Vi har strukket oss langt og anstrenger oss videre for å finne en løsning, sa Frp-leder og finansminister Siv Jensen på vei til sitt gruppemøte, ifølge NTB.

Statsminister Erna Solberg dropper statsråd i dag på grunn av krisen.

Hun ville ikke snakke med pressen og forsvant baktrappen når Høyres gruppemøte var ferdig.

- Vi jobber hardt for å få til et budsjett, sa Solberg på vei ut fra møtet i formiddag.

Forsvant

Det er ikke i detalj kjent hva det nye tilbudet til regjeringen går ut på, men ifølge VGs kilder har regjeringspartiene klart å unngå å åpne bilpakken.

Det er uklart hvordan V og KrF stiller seg til tilbudet.

Knut Arild Hareide var pessimistisk da han gikk inn til krisemøte på statsministerens kontor fredag morgen, og har etterpå ikke ønsket å kommentere forhandlingene.

Han sitter nå i møte på sitt kontor ble blant annet finanspolitisk talsmann Hans Olav Syversen, Kjell Ingolf Ropstad og noen av sine nærmeste rådgivere.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!