Kilevink fra Colin

USAs utenriksminister Colin Powell krevde i går stans i israelsk nybygging på okkupert land og kom dermed med en kraftig kilevink til den hardt pressede statsministeren i Israel, Ariel Sharon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ariel Sharon har på under fire måneder klart å bringe forholdet til Israels hovedallierte, USA, til frysepunktet.

Utenriksminister Colin Powell tok i går skrittet ut av Bush-administrasjonens forsiktige politikk overfor partene i konflikten, og varslet at USA nå vil engasjere seg direkte for en våpenhvile, et rammeverk og en tidsplan for å få fredsprosessen i gang på nytt.

Støttet boligstans

USAs ambassadør i Israel, Martin Indyk, samt den kommende viseutenriksministeren for regionen, William Burns, er instruert til å ta kontakt med partene for å få til en våpenhvile.

Powell ga USAs støtte til Mitchell-kommisjonens rapport, som krever stans i Israels utbygging og utvidelse av bosettinger på okkupert palestinsk jord. Norges utenriksminister Thorbjørn Jagland har sittet i kommisjonen.

Palestinerne har akseptert kommisjonens rapport, mens Israels statsminister svarte på kravet om boligstans ved å gi grønt lys til nye byggeprosjekter. Han er dermed på kollisjonskurs med Israels mektigste allierte - USA.

President George W. Bush er dermed i den samme situasjon som hans far George Bush var i da han var president i USA 1991.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer