Killengreen: - Nulltoleranse for rasisme i politiet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Vi skal og vil ha nulltoleranse i politiet for alt som er rasisme eller forskjellsbehandling av mennesker, sier politidirektør Ingelin Killengreen til NTB.

Hun kommenterer resultatene av spørreundersøkelsen som ble lagt fram i Trondheim torsdag, og som blant annet viser at nesten hver tiende ansatte i Sør-Trøndelag politidistrikt aksepterer uttrykk som «neger», «svarting», «pakkis» og «sotrør».

NTNU i Trondheim har kartlagt holdninger til innvandrere hos politiet, og har også sett på etikken. De har gjennomført en større spørreundersøkelse på politikammeret, og har i tillegg gjennomført dybdeintervjuer med flere ansatte.

Undersøkelsen kom i kjølvannet av flere alvorlige beskyldninger om rasisme og rasistiske holdninger hos Trondheimspolitiet.

Killengreen mener det er viktig at denne undersøkelsen er gjennomført, og at man får fram disse opplysningene.

- Her er det noen svar som man definitivt må gripe fatt i. Jeg ser at politimesteren vil følge aktivt opp. Det er det uhyre viktig at han gjør. Politimestrene må reagere overfor enkeltpersoner som har slike holdninger, sier Ingelin Killengreen til NTB.

Undersøkelsen viste også at av 500-600 ansatte i politiet i Trondheim har ingen innvandrerbakgrunn.

Etter pressekonferansen i går lovte politimester Per M. Marum å skjerpe rekrutteringen av polititjenestemenn med en litt annen bakgrunn. Han sa også at de tok undersøkelsen på alvor, og ville jobbe med holdninger og arbeidsmiljø.

TOLERERER IKKE RASISME:</B> Politidirektør Ingelin Killengreen etter rapporten om påstått rasisme i trondheimspolitiet.
<B>DØDE: Eugene Obiora døde etter å ha blitt pågrepet av politiet, og mange har hevdet han ble utsatt for rasisme.