Killengreen: - Nulltoleranse for rasisme i politiet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Vi skal og vil ha nulltoleranse i politiet for alt som er rasisme eller forskjellsbehandling av mennesker, sier politidirektør Ingelin Killengreen til NTB.

Hun kommenterer resultatene av spørreundersøkelsen som ble lagt fram i Trondheim torsdag, og som blant annet viser at nesten hver tiende ansatte i Sør-Trøndelag politidistrikt aksepterer uttrykk som «neger», «svarting», «pakkis» og «sotrør».

NTNU i Trondheim har kartlagt holdninger til innvandrere hos politiet, og har også sett på etikken. De har gjennomført en større spørreundersøkelse på politikammeret, og har i tillegg gjennomført dybdeintervjuer med flere ansatte.

Undersøkelsen kom i kjølvannet av flere alvorlige beskyldninger om rasisme og rasistiske holdninger hos Trondheimspolitiet.

Killengreen mener det er viktig at denne undersøkelsen er gjennomført, og at man får fram disse opplysningene.

- Her er det noen svar som man definitivt må gripe fatt i. Jeg ser at politimesteren vil følge aktivt opp. Det er det uhyre viktig at han gjør. Politimestrene må reagere overfor enkeltpersoner som har slike holdninger, sier Ingelin Killengreen til NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer