Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Killengreen bør gå

Mener flere etterlatte etter 22. juli-terroren.

- BØR GÅ: Flere av de etterlatte etter 22. juli-terroren mener departementsråd Ingelin Killengreen bør gå av. Hun var øverste leder for det norske politiet i 11 år før Øysten Mæland ble politidisrektør. Foto: Melisa Fajkovic / Dagbladet
- BØR GÅ: Flere av de etterlatte etter 22. juli-terroren mener departementsråd Ingelin Killengreen bør gå av. Hun var øverste leder for det norske politiet i 11 år før Øysten Mæland ble politidisrektør. Foto: Melisa Fajkovic / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere av de etterlatte etter 22. juli-terroren mener tidligere politidirektør Ingelin Killengreen må gå av som departementsråd i Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet.

- Ingelin Killengreen har hatt makten og myndigheten i politiet i elleve år og har dermed en stor del av ansvaret. At hun nå sitter i en annen lederstilling med ansvar for sikkerhet, synes jeg er lite betryggende. Men dette er typisk - alle på dette nivået beskyttes og får nye roller hele tiden, sier May-Tove Iversen til VG.

Iversen mistet sin 18 år gamle datter, Tina Iversen Sukuvara, på Utøya.

Hun får støtte av Grete Foslund Dahl som mistet datteren Åsta Sofie Helland Dahl (16), Kolbein Fridtun som mistet sin 19 år gamle datter, Hanne Kristine Fridtun, og Vanessa Svebakk, som mistet datteren Sharidyn Meegan Ngahiwi Svebakk-Bøhn (14).

- Som etterlatt har jeg selvsagt ikke tillit til Killengreen og mener at hun må gå. Det synes jeg egentlig bør være en selvfølge etter den kritikken som kommer fram i rapporten. Den er nok et eksempel på regjeringens manglende handlekraft, sier Dahl.

Killengreen forlot stillingen som politidirektør i februar i fjor. Den harde kritikken mot politiet i 22. juli-kommisjonens rapport kostet etterfølgeren Øystein Mæland jobben.

Killengreen fikk i helgen full tillit fra sin nåværende sjef, fornyingsminister Rigmor Aasrud (Ap).

- Jeg har tillit til min departementsråd og den jobben hun gjør i departementet, slo hun fast.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media