- Killengreen bør gå

Mener flere etterlatte etter 22. juli-terroren.

- BØR GÅ: Flere av de etterlatte etter 22. juli-terroren mener departementsråd Ingelin Killengreen bør gå av. Hun var øverste leder for det norske politiet i 11 år før Øysten Mæland ble politidisrektør. Foto: Melisa Fajkovic / Dagbladet
- BØR GÅ: Flere av de etterlatte etter 22. juli-terroren mener departementsråd Ingelin Killengreen bør gå av. Hun var øverste leder for det norske politiet i 11 år før Øysten Mæland ble politidisrektør. Foto: Melisa Fajkovic / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Flere av de etterlatte etter 22. juli-terroren mener tidligere politidirektør Ingelin Killengreen må gå av som departementsråd i Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet.

- Ingelin Killengreen har hatt makten og myndigheten i politiet i elleve år og har dermed en stor del av ansvaret. At hun nå sitter i en annen lederstilling med ansvar for sikkerhet, synes jeg er lite betryggende. Men dette er typisk - alle på dette nivået beskyttes og får nye roller hele tiden, sier May-Tove Iversen til VG.

Iversen mistet sin 18 år gamle datter, Tina Iversen Sukuvara, på Utøya.

Hun får støtte av Grete Foslund Dahl som mistet datteren Åsta Sofie Helland Dahl (16), Kolbein Fridtun som mistet sin 19 år gamle datter, Hanne Kristine Fridtun, og Vanessa Svebakk, som mistet datteren Sharidyn Meegan Ngahiwi Svebakk-Bøhn (14).

- Som etterlatt har jeg selvsagt ikke tillit til Killengreen og mener at hun må gå. Det synes jeg egentlig bør være en selvfølge etter den kritikken som kommer fram i rapporten. Den er nok et eksempel på regjeringens manglende handlekraft, sier Dahl.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer