Killengreen krever mer politi

Politimesteren i Oslo, Ingelin Killengreen, krever 417 nye politistillinger til Oslo. Om nødvendig må stillingene komme på bekostning av politiet ute i distrikts-Norge, varsler hun.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslos politimester Ingelin Killengreen nøler ikke med å bruke storslegga når hun skal beskrive hva hun mener må til for å gjøre hovedstaden trygg:

- Folk roper på trygghet. Folk er redde. I den grad vi skal kunne følge opp alle sakene, og gjøre noe skikkelig, så har vi behov for flere stillinger og et helt annet driftsbudsjett, sa Killengreen på en pressekonferanse i dag.

Politimesteren innkalte til pressekonferanse på bakgrunn av de siste alvorlige drapshendelsene i hovedstaden - dobbeldrapet på et pensjonistektepar på Sinsen i Oslo sist uke, og drapet på en drosjesjåfør natt til søndag.

Og spørsmålet om Killengreen ikke synes det var betenkelig å nærmest bruke to tragiske drapshendelser til å be om ekstrabevilgninger, var kanskje ikke til å unngå.

- Jeg bruker ikke drapene. 417 nye stillinger til Oslo-politiet er noe vi har bedt om i årevis. Jeg synes det er viktig å gjenta dette nå. Vi må si fra om hva vi trenger av ressurser for å kunne gi innbyggerne en trygg by, sier Killengreen.

Hun mener at Oslo-politiet trenger vel 200 millioner i ekstra bevilgninger for å gjøre hovedstaden trygg. I beløpet er inkludert midlene til 417 nye politistillinger.

(NTB)