Killengreen til Dagbladet: - Det er klart jeg har gjort feil

Ingelin Killengreen var øverste leder for det norske politiet i 11 år. I kveld brøt hun tausheten for første gang etter at 22. juli-kommisjonen kom med sin knusende rapport.

SVARER PÅ KRITIKKEN I DAG: Ingelin Killengreen. Foto: Melisa Fajkovic / Dagbladet
SVARER PÅ KRITIKKEN I DAG: Ingelin Killengreen. Foto: Melisa Fajkovic / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):Dagbladet har hver dag siden 22. juli-kommisjonen la fram sin knusende rapport om politiets rolle 22. juli i fjor forsøkt å komme i kontakt med Ingelin Killengreen.

Den tidligere direktøren, som var øverste leder for politi-Norge i 11 år, har inntil nå vært taus om kommisjonens knusende kritikk av det norske politiet. I kveld brøt hun tausheten.

På Dagbladets spørsmål om hun kunne gjort noe annerledes i sine år som politidirektør, sier hun følgende:  - Det ville vært helt urimelig at jeg i løpet av en slik periode ikke begår feil. Det er klart at jeg har begått feil. Jeg kunne gjort ting bedre og det erkjenner jeg fullt ut. Det viktigste er om jeg har vært god og sterk nok til å stille viktige krav på vegne av politiet. Jeg har fremmet dem, men har selvfølgelig i etterkant spurt meg selv «gjorde jeg det godt nok»? 

-Dypeste alvor - Føler du deg personlig rammet av kritikken i rapporten? - Jeg har vært politidirektør i mange år, og mange avgjørende prioriteringer og beslutninger har vært tatt. Det betyr selvfølgelig at jeg tar dette med det dypeste alvor, sier Killengreen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer