Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Killengreen vil bare snakke med Stortinget

Ingelin Killengreen vil fortsatt ikke svare på spørsmål fra media. Men nå sier hun at vil snakke med Stortinget.

FORTSATT TAUS:  Ingelin Killengreen vil ikke svare på spørsmål om politiet, beredskapen og den knusende kritikken fra 22. julikommunikasjonen. Foto: Jon Terje H. Hansen / Dagbladet
FORTSATT TAUS: Ingelin Killengreen vil ikke svare på spørsmål om politiet, beredskapen og den knusende kritikken fra 22. julikommunikasjonen. Foto: Jon Terje H. Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet har hver dag siden 22. julikommisjonen la fram sin knusende rapport om politiets rolle forsøkt å få intervjue Ingelin Killengreen.

Men kvinnen som med jernhånd styrte norsk politi i 23 år - ekspedisjonssjef i politiavdelingen i Justisdepartementet, departementsråd i samme departement, politimester i Oslo og fra 2000 til i fjor vinter politidirektør - er taus.

Gjennom sin kommunikasjonssjef Frode Jacobsen i Fornyings- administrasjons- og kirkedepartementet avviser hun kontant å la seg intervjue.

Ingelin Killengreen vil ikke snakke med Dagbladet, og svare på spørsmål om hennes ansvar for at Norge ble rammet av terroren.

Til Stortinget Fram til i går var det eneste hun ville si:

«Jeg har gitt grundige og omfattende uttalelser og vurderinger til 22. julikommisjonen. Dette er mitt bidrag til at vi skal få kunnskap om terrorangrepet, hvordan det kunne skje og hva vi kan lære av det».

Og:

«Det er viktig at de sittende lederne i Politidirektoratet og politiet kommenterer kritikken, tiltak som er satt i verk og tiltak som er planlagt satt i verk. Derfor synes jeg ikke det er riktig av meg å kommentere rapporten i mediene».

Mene etter at professor Frank Aarebrot og Per Sandberg (Frp, og leder av Stortingets justiskomité) slaktet Killengreens offentlige taushet, og varslet at det kan bli aktuelt å kalle inn den tidligere politidirektøren til høringer i Stortinget, sier Killengreen via sin kommunikasjonssjef til Dagbladet:

«Dersom Stortinget i sin behandling av rapporten fra 22. julikommisjonen ønsker at jeg skal komme og svare på spørsmål, er jeg selvsagt positiv til det».

Ansvar Nå avgåtte Øystein Mæland hadde bare sittet noen få uker som politidirektør, da Anders Behring Breiviks bombe ble utløst og drepte åtte personer i regjeringskvartalet og 69 ungdommer ble skutt og drept på Utøya.

Mæland har sagt at han ikke vil si noe om forgjenger - Ingelin Killengreen.

Den samme Killengreen som har plukket ut og ansatt samtlige av topplederne i politiet de siste årene. Et sjefskorps Øystein Mæland arvet.

Siden vinteren 2011 har Ingelin Killengreen vært departementsråd i Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet. Hun hadde ansvaret for politiet Norge hadde den 22. juli, og som 22. julikommisjonen har felt en knusende dom over i i sin rapport.

I dag har Killengreen ansvaret for gjenoppbygningen av regjeringskvartalet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media