Killengreen vil bare snakke med Stortinget

Ingelin Killengreen vil fortsatt ikke svare på spørsmål fra media. Men nå sier hun at vil snakke med Stortinget.

FORTSATT TAUS:  Ingelin Killengreen vil ikke svare på spørsmål om politiet, beredskapen og den knusende kritikken fra 22. julikommunikasjonen. Foto: Jon Terje H. Hansen / Dagbladet
FORTSATT TAUS: Ingelin Killengreen vil ikke svare på spørsmål om politiet, beredskapen og den knusende kritikken fra 22. julikommunikasjonen. Foto: Jon Terje H. Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet har hver dag siden 22. julikommisjonen la fram sin knusende rapport om politiets rolle forsøkt å få intervjue Ingelin Killengreen.

Men kvinnen som med jernhånd styrte norsk politi i 23 år - ekspedisjonssjef i politiavdelingen i Justisdepartementet, departementsråd i samme departement, politimester i Oslo og fra 2000 til i fjor vinter politidirektør - er taus.

Gjennom sin kommunikasjonssjef Frode Jacobsen i Fornyings- administrasjons- og kirkedepartementet avviser hun kontant å la seg intervjue.

Ingelin Killengreen vil ikke snakke med Dagbladet, og svare på spørsmål om hennes ansvar for at Norge ble rammet av terroren.

Til Stortinget Fram til i går var det eneste hun ville si:

«Jeg har gitt grundige og omfattende uttalelser og vurderinger til 22. julikommisjonen. Dette er mitt bidrag til at vi skal få kunnskap om terrorangrepet, hvordan det kunne skje og hva vi kan lære av det».

Og:

«Det er viktig at de sittende lederne i Politidirektoratet og politiet kommenterer kritikken, tiltak som er satt i verk og tiltak som er planlagt satt i verk. Derfor synes jeg ikke det er riktig av meg å kommentere rapporten i mediene».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer