Killi: - Hvorfor utsette seg for noe slikt

Det stormer hardt rundt Jernbaneverkets direktør Steinar Killi. Åstaulykken, kritikk av togsikkerheten, gårsdagens togkrasj... - Jeg lurer jo innimellom på hvorfor man utsetter seg for dette. Spesielt med tanke på familien, sier Killi til Dagbladet.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag er Jernbaneverkets direktør kalt inn på teppet for å forklare seg for samferdselsminister Terje Moe Gustavsen, og spekulasjonene svirrer rundt direktørens stilling.

- Dette er et helt ordinært møte jeg er glad for. Da kan vi gå gjennom saken på en ordentlig måte, sier direktør Killi.

Vurderer ikke sin stilling

I dag kom det fram at bekymringen over utviklingen i NSB hersker i Stortinget. Kravene til ledelsen er å få togene i rute og gi folk tilbake troen på tog som framkomstmiddel. En gjennomgang Aftenposten har gjort, viser at 21 av 41 sikkerhetstiltak er forsinket eller sterkt forsinket, mens 27 av 41 tiltak ikke er fulgt opp - 17 måneder etter at Jernbanetilsynet etterlyste tiltak.

- Dette er ingen hyggelig situasjon. Vi har ingen resept enn å brette opp armene og få tilliten tilbake. Vi må gjøre ting på sikt, sier direktøren.

Vurderer du din stilling i disse dager?

- Nei, det gjør jeg ikke. I en sånn stilling er du aldri trygg. Tilliten må bevises dag for dag, forteller Killi. Som har vært ute en kald vinternatt før.

I perioden 1989-98 var Killi prosjektdirektør i Samferdselsdepartementet under Gardermo-planleggingen. Også her høstet Killi kraftig kritikk. Mens Killi sjøl mener at gjennomgangen av arbeidet viste prosjektet høstet god karakter på det faglige planet.

Forskjellen da og nå, er at jeg nå får hyggelige tilbakemeldinger fra ansatte og folk på gata. Slikt holder deg oppe, sier Killi.

MÅ FORKLARE SEG: Steinar Killi (t.h.) må forklare seg for samferdselsminister Terje Moe Gustavsen.