Killi kalles inn på teppet

24 av 41 sikkerhetstiltak direktør Steinar Killi i Jernbaneverket er pålagt å følge opp, er enten «forsinket» eller «sterkt forsinket». Nå kalles Killi inn på teppet til samferdselsminister Terje Moe Gustavsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

27 av 41 sikkerhetspålegg er dessuten ikke fulgt opp, 17 måneder etter at Statens Jernbanetilsyn etterlyste tiltak. Nå krever Moe Gustavsen en forklaring på de omfattende forsinkelsene, skriver Aftenposten.

- Tilsynet har gjennomgått utestående pålegg som tilsynet har gitt Jernbaneverket i forbindelse med revisjoner og enkeltsaker med tidsfrister. I den forbindelse forutsetter jeg at Jernbaneverket følger opp tilsynets pålegg, skriver statsråden til Killi. I samme brev får jernbanedirektøren beskjed om å møte på statsrådens kontor torsdag 14. desember for å redegjøre for hva han vil gjøre.

Ifølge avisa har det aldri før skjedd at en jernbanedirektør er blitt kalt inn på teppet på grunn av manglende oppfølging av pålegg fra Jernbanetilsynet.

Ifølge Aftenposten kan materialet fra Statens Jernbanetilsyn få meget alvorlige følger for Killi.

- Fremdriften av sikkerhetavvikene mener vi har vært for dårlig. De viktigste forholdene ble tatt opp allerede sensommeren i fjor. Summen av dette er mye, sier direktør i Statens Jernbanetilsyn, Sverre Quale, til Aftenposten.

Flere av punktene som Aftenposten presenterer i dag, ble lagt frem på et lukket møte i samferdselskomiteen i Stortinget i forrige uke. Der måtte Killi tåle hard kritikk fra flere hold.

- Vi har kun tatt for oss rene fakta. Dette har vært en rimelig stor jobb, og vi har gjennomgått alt vi har. Det er ikke opp til oss å vurdere hvilke følger det bør få, sier Quale.