Killi lettet etter møte

Jernbaneverkets direktør, Steinar Killi, er lettet etter møtet med samferdselsminister Terje Moe Gustavsen i formiddag. Killis stilling ble ikke diskutert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Killi: - Hvorfor utsette seg for noe slikt?

- Jeg er lettet. Vi har forberedt oss godt til dette møtet, og det er godt å være ferdig, forteller direktøren til Dagbladet.no.

Jernbaneverkets direktør var i dag kalt inn på teppet for å forklare seg for samferdselsministeren. Temaet for møtet var blant annet en gjennomgang av Jernbaneverkets planer for sikkerheten.

- Min stilling var ikke et tema. Jeg har tillit inntil det motsatte er bevist, forteller Killi til pressen da han gikk ut fra samferdselsministerens kontor i dag.

Betinget tillit

Samferdselsminister Terje Moe Gustavsen har tillit «så lenge han har det».

- Både Killi og andre i Jernbaneverkets ledelse har min tillit til de ikke har det. Men både Killi og andre må leve med at hele ledelsen er under seriøs vurdering. Hvor lenge de vil være det, kan jeg ikke si, sa ministeren til NTB etter møte med Steinar Killi i formiddag.

Moe Gustavsen ser meget alvorlig på situasjonen, og forventer at Jernbaneverket kommer med snarlige tiltak som gjør sikkerhetssituasjonen bedre.

Kaffetørst

Killi har blitt kritisert for å be om for lite penger til Jernbaneverkets arbeid.

- Jeg er en gammel byråkrat og vet hvor vanskelig det er å få alt til å gå opp. Jeg skulle gjerne ha mer penger, men hvis vi får 450 millioner neste år, er mye gjort, forteller direktøren.

Det har stormet hardt rundt Jernbaneverkets direktør i år, med Åsta-ulykken som årets verste ulykke. Seinest i går kom det fram at bekymringen over utviklingen i NSB hersker i Stortingen.

- Vi kunne ikke vite hvilket helvetesår vi skulle i møte. Ulykkene suger arbeidskraft, og det har ikke vært noen hyggelig situasjon. Vi har ingen annen resept enn å brette opp ermene og få tilliten tilbake, sa Killi til Dagbladet.no.

Etter dagens møte hastet han ut i det regntunge Oslo. Lettet - og kaffetørst.

<B>FORNØYD:</B> Jernbaneverkets direktør Steinar Killi var kaffetørst og glad etter møtet med samferdselsministeren i formiddag.