Kilotungt marsvin i kjøttdisken

34 års forskning bak delikatessen. Frister det?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Supermarsvinet veier rundt en kilo og skal ha langt mer kjøtt på beina enn de som vi er vant til, melder Expressen.

Det skal også smake veldig bra - omtrent som kanin, for den som har smakt det.

Marsvinet er omtrent dobbelt så stort som det du er vant til å se i bur i Norge, og forsket fram på La Molina National University i Peru. De skal ha brukt 34 år på å komme fram til supermarsvinet.

Marsvin skal ikke være noen ny rett på menyen i Peru, melder Ananova. Marsvinet er lyst og lett kjøtt som er bra for de som frykter fett og høy kolesterol.

Talsmann for universitetet, Gloria Palacios sier at et er vel kjent at peruanerne spiser marsvin.

- Utlendinger er mer tilbakeholdne med å spise det fordi de ser det som et kjæledyr.

Han får støtte av den svenske kroverten Erik Lillerstedt. Han tror ikke det blir noen hit i Sverige.

- Vi svensker liker ikke å spise dyr som vi kjæler med hjemme, sier kroeier Erik Lallerstedt til avisa.

Men marsvinet eksporteres allerede til Europa, USA og Japan.

SUPERMARSVIN: Alt opp for dine ganer, og veier rundt en kilo.
FORSKET I 34 ÅR: Humberto Yaringano viser stolt fram resultatet på landsbruksuniversitetet i Lima i Peru.
MARSVINDISKEN: I Lima i Peru.
<B>GAFLER I SEG MARSVIN: Segundo Quispe og nevøen Maximo Quispe nyter delikatessen på en restaurant i Lima mandag.