Nord-Korea:

Kim (45) forlot Nord-Korea. Seks år etter er hun desperat etter å komme inn igjen

Kim Ryon Hui er atskilt fra familien og får kanskje aldri se dem igjen.

FAMILIE SPLITTET: Det oppstår et emosjonelt øyeblikk når datteren får se morens ansikt for første gang på seks år. Familien er adskilt av den strenge grensen mellom Nord- og Sør-Korea. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Under tre generasjoner med Kim-ledere har tusenvis av innbyggere flyktet fra nord til Sør-Korea de siste 70 årene.

Den 45 år gamle kvinnen Kim Ryon Hui er en av få som bare ønsker å reise tilbake. Hun ble adskilt fra familien da hun forlot hjemlandet i 2011.

Hun reiste til Kina for å besøke slektninger, samt for å få medisinsk behandling for en leversykdom, etter flere mislykkede behandlingsforsøk på sykehuset i den nordkoreanske hovedstaden Pyongyang.

Ble fratatt passet

I et intervju med CNN forteller Hui om hvordan hun oppdaget at den medisinske behandlingen ble for dyr, slik at hun likevel ikke hadde råd til å få hjelp i Kina.

Nabolandet regner ikke nordkoreanere som flyktninger, men gir dem status som økonomiske migranter. Hvis de blir oppdaget blir de sendt tilbake til den totalitære staten og risikerer straff.

Hui ble derimot fortalt at flere kinesere pleide å reise til Sør-Korea for å jobbe, og hun bestemte seg derfor for å gjøre det samme for en stund.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer