Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kim Alexander (10) var bare sekunder fra å få det store treet i hodet

Elevene fikk ikke gå alene hjem fra skolen. - Det var et skikkelig uvær! sier Kim Alexander.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
DRAMATIKK: Kim Alexander Antonsen (10) fikk nesten et stort tre i hodet. Treet datt ned et lite sekund før dette bildet er tatt. Butikksjef Trygve Tvedt bærer bort flaggstanga til butikken og ber Kim Alexander komme seg i sikkerhet. Foto: Tommy Ellingsen / Dagbladet
KAOS: Biler fikk takplater i fronten langs veien. Foto: Tommy Ellingsen / Dagbladet
TRAMPOLINE I VEIBANEN: Trampoline i veibanen i Stavanger ved Kalhammeren. Politiet har bedt om å sikre gjenstander som trampoliner. Foto: Tommy Ellingsen / Dagbladet
KAPPET FLAGGSTENGER: Butikksjef Trygve Tvedt bærer bort flaggstanga til butikken. Tre flaggstenger måtte sages av for å ikke knekke og treffe trafikken. Foto: Tommy Ellingsen / Dagbladet
STENGER SENTRUM: Det har vært kraftig uvær langs kysten. Stavanger sentrum stenger i kveld. Foto: Tommy Ellingsen / Dagbladet
KRAFTIG VIND: Det var kraftig vind i Stavanger i dag. Foto: Tommy Ellingsen / Dagbladet

(Dagbladet): Ti år gamle Kim Alexander Antonsen var én av elevene ved Vardenes skole i Tasta i Stavanger som fikk kjenne uværet på på kroppen.

Han var bare en halvmeter unna da et stort tre veltet bak han.

Elevene ved fikk ikke lov til å gå hjem alene fra skolen, og takplater og isolasjonsplater blåste av nærliggende bygg.

Kim Alexander hadde begynt få ferden hjem like før brannvesenet i Stavanger ga skolen beskjed.

Sekunder unna tre - Jeg sto og snakket med en butikkeier like ved skolen, og plutselig blåser et tre over ende og lander en halvmeter bak en ti år gammel gutt. Gutten ble veldig skremt, men det gikk heldigvis bra med han.

Det var Kim Alexander Antonsen som var like ved å få treet over seg. Han kom seg heldigvis trygt hjem fra skolen, men var noe skvetten, ifølge pappa Pål Espen Antonsen.

- Da treet ramla ned tenkte jeg at det var et skikkelig uvær, sier ti år gamle Kim Alexander.

- Jeg blåste vekk fra fortauet tre-fire ganger på vei hjem, forteller han.

Pappa Pål Espen Antonsen forteller til Dagbladet at han ikke har opplevd maken til uvær de tolv årene han har bodd i området.

Fikk ikke gå hjem Dagbladets fotograf var en av foreldrene som måtte hente barnet sitt på Vardenes skole i dag. Tasta, som ligger rett ved havgapet nord i Stavanger, var sterkt utsatt for hardt vær og vind.

- Elevene ble fortalt at de ikke fikk lov til å gå alene fra skolen. De foreldrene som gikk med barna hadde store problemer med vinden, sier Dagbladets fotograf.

Brannvesenet kom til stedet og måtte informere om det kraftige været og advarte mot at elevene ikke fikk reise hjem uten følge fra foreldrene.

Søkte ly i butikken På Rema 1000-butikken som ligger like i nærheten av Vardenes skole, måtte de kappe tre flaggstenger, som sto i fare for å bli veltet av vinden.

- Flaggstengene holdt på å velte. Vi klarte ikke å ta de ned på en annen måte og måtte kappe de ned før det gikk verre. Det var like før de raste ned, sier butikksjef Trygve Tvedt.

Han forteller om dramatiske scener som følge av været.

- Det raste et tre på 25 meter rett foran oss og taket på naboblokka fløy avgårde. Foreldre og skoleelever måtte søke ly inne i butikken, sier Tvedt.

Han opplyser at det kun var materialle skader i området.

Stenger Stavanger sentrum - Det meste av Stavanger sentrum blir sperret for trafikk. Dette gjelder både biler og gående. Utsett julehandel, er siste melding fra Rogaland politidistrikt på Twitter.

De opplyser også at flere veier er stengt i distriktet på grunn av trær og andre gjenstander i veibanen.

Politiet i Sør-Rogaland og Stavanger Kommune har kalt inn ekstra mannskap på grunn av alle meldingene som følge av vinden, skriver Stavanger Aftenblad.

Stavanger lufthavn Sola er stengt. Jærbanen er også stengt. Kun to av ferjesambandene er i drift , og mange ferjer og hurtigbåter har måttet benytte seg av nødhavner, melder avisa.

All trafikk på Sørlandsbanen mellom Stavanger og Sira innstilles mellom på grunn av sterk vind, melder Jernbaneverket på sine hjemmesider.