Kim Andre (34) og Benjamin (7) omkom i Danmark

Politiet frigir navnet til faren og sønnen som omkom i et sammenstøt mellom en personbil og et tog i Danmark lørdag.

ULYKKESSTEDET: Ved ulykkesstedet er det blitt lagt ned blomster til minne om Kim Andre Nielsen og hans sønn Benjamin. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
ULYKKESSTEDET: Ved ulykkesstedet er det blitt lagt ned blomster til minne om Kim Andre Nielsen og hans sønn Benjamin. Foto: Frank Karlsen / DagbladetVis mer

Tirsdag ettermiddag frigir Sørøst politidistrikt navnene på de to nordmennene som omkom i en ulykke i Danmark. De opplyser at det var Kim Andre Nielsen (34) og hans sønn Benjamin Sørvang Nielsen (7).

I personbilen satt også kona (32) og dattera (6). De kom fra ulykken med mindre alvorlige skader, har dansk politi opplyst. Familien var på ferie i Danmark da ulykken inntraff.

De omkomne var hjemmehørende i Hokksund i Øvre Eiker.

Kim Andre Nielsen var en kjent skikkelse i lokalfotballen. Han har også vært tilknyttet Mjøndalen, Birkebeineren og Hokksund.

Minnes: Kim Andre Nielsen minnes av tidligere klubbkamerat i Mjøndalen, Vegard Hansen. Foto: Steinberg IF
Minnes: Kim Andre Nielsen minnes av tidligere klubbkamerat i Mjøndalen, Vegard Hansen. Foto: Steinberg IF Vis mer

Mjøndalen

Mjøndalen-trener Vegard Hansen kom til klubben mens Nielsen fortsatt var der.

- Han var i klubben da jeg kom. En fin fotballspiller. Jeg har møtt ham et par ganger med rekruttlaget til Mjøndalen mens han har spilt for Steinberg. I et så lite miljø kjenner alle til hverandre, sier Hansen til Dagbladet og fortsetter:

- Han var en stille, rolig og snill gutt. En flott spiller å ha i gruppa. Det var aldri noe bråk med ham. Som fotballspiller hadde han en veldig god høyrefot. Gode frispark og fotballforståelse.

- Tungt

Daglig leder i Mjøndalen, Svein Erik Gevelt, forteller at han kjente familien Nielsen ganske godt. Han er rystet over tragedien som inntraff på lørdag.

- Jeg husker ham som en veldig jovial og flott fyr. Han spilte i Mjøndalen i barndomsåra og på a-laget fram til 2005. Han var dessverre litt skadeplaget, men likevel en glimrende fotballspiller.

Gevelt beskriver Nielsen som en god midtbanespiller med slepen teknikk.

- Han var en flott gutt på alle mulige måter, forteller MIFs daglige leder.

Gevelt fikk overlevert budskapet om ulykken da Mjøndalen var i Bergen for å møte Brann i Eliteserien.

- Det oppleves forferdelig tungt for alle i miljøet. Han har satt et stort preg på bygda, og det preger lokalsamfunnet veldig. Akkurat nå føles det tragisk og meningsløst, sier Gevelt.

LAGBILDE: Her figurerer avdøde Kim Andre Nielsen (34) på et lagbilde med Mjøndalen. Bildet er fra 2004. Foto: MIF
LAGBILDE: Her figurerer avdøde Kim Andre Nielsen (34) på et lagbilde med Mjøndalen. Bildet er fra 2004. Foto: MIF Vis mer

- Forferdelig vondt

Fungerende prost i Haug kirke i Øvre Eiker, Anne-Jorun Bakken, forteller at de vil holde åpent i dag og i morgen.

- Foreløpig har det vær mange folk innom. Øvre Eiker og Hokksund er ikke større enn at veldig mange kjenner til familien, og er berørt av denne hendelsen. Alle synes at det er forferdelig vondt og helt meningsløst, sier Bakken til Dagbladet.

- Mange har behov for å tenne lys, tegne en tegning og å ha et åpent kirkerom.

Har klare rutiner

Kommunelege i Øvre Eiker, Einar Braaten, forteller at de har hatt kontakt med de berørte siden søndag.

- Kommunen jobber med å holde kontakten med de berørte, og vi følger de berørtes ønsker. Vi fokuserer på sorgen og de sterke følelsene rundt en så voldsom opplevelse.

Kommunen har klare rutiner og prosedyrer når slike hendelser inntreffer.

- Det første vi gjør er å skaffe en oversikt over hvem som er berørte av hendelsen. Vi må finne ut hvor de befinner seg og hvordan vi får tak i dem. På mandag hadde vi et møte for å avklare hvordan vi skal jobbe videre. Et kriseteam som har ansvar for oppfølging er satt sammen, og de jobber med å holde kontakten med de berørte. Også andre tjenester i kommunen er iverksatt.

Ifølge Braaten har kommunen som rutine å varsle fastlegene til de berørte, fordi disse legene kjenner til familien.

- Det er også andre tjenester som kan bli aktuelle som psykiske helsetjenester, og vi samarbeider også tett med skolen og kirken.

SE TV: Lørdag var en norsk familie på fire involvert i et sammenstøt med et tog i Danmark. Far (34) og sønn (7) omkom, mens mor (32) og datter (6) overlevde. Det gjorde de blant annet med hjelp fra Christoffer (23), som forteller om hvordan det hele skjedde. Reporter: Frode Andresen. Foto: Frank Karlsen. Klipp: Emilie Rydning / Dag... Vis mer

Minneord

Familien har også delt et minneord med NRK, som Dagbladet også har fått tillatelse til å publisere:

«Lørdag 06. juli skjedde det ingen noen gang kunne forestille seg at kunne skje. Vår fantastiske ektemann, far, sønn, bror, svigersønn og svoger Kim Andre Nielsen og hans flotte familie var på sommerferie i Danmark. Dagen, som skulle være en flott familiedag i sommerland, endte i en ubeskrivelig tragedie, da et tog traff bilen de satt i.

Fotball har alltid vært Kim sin store lidenskap, og det som ble prioritert før alt annet. Dette var frem til den dagen han møtte sin store kjærlighet Marthe ❤️. I 2011 ble Kim og Marthe foreldre til en skjønn liten gutt ved navn Benjamin. Benjamin var sin far opp av dage. Fotballinteressen ble deres store felles prosjekt, og selv på ferie i Danmark ble ferdighetene finpusset. I 2012 kom Kim og Marthes datter Julie til verden, ei helskjønn jente med masse liv og livsglede. Med to så tette barn har de alltid hatt utrolig mye glede av hverandre.

Sammen levde disse fire et harmonisk, aktivt og kjærlig familieliv. Ordet kjernefamilie har sjelden stemt bedre. Lørdag 06. juli ble Kim Andre og Benjamin brutalt revet fra oss, 34 og 7 år gamle, dagen før Kim og Marthes bryllupsdag og bare dager før Benjamin sin 8-års dag.

Ord er fattige, og intet er mer meningsløst enn dette. Tilbake står Marthe og Julie, foreldre, søster og øvrig familie igjen og forsøker å finne ut hvordan i verden man går videre herfra.

Kjære Kim og Benjamin, høyt var dere elsket og høyt blir dere savnet. Dere vil for alltid ha en helt spesiell plass i våre hjerter. La oss slå en ring rundt Marthe og Julie og gi dem all den kjærlighet og støtte vi kan.

Det er umulig å forstå dette, og umulig å finne noe som helst rettferdighet i dette – vi oppfordrer alle til å holde rundt hverandre, klemme hverandre, fortell de du er glad i at du er glad i dem. Livet er dyrebart, så sett pris på alle hverdagsøyeblikkene, på de vi har rundt oss. For en ting er sikker, vi er her på lånt tid, og ingen vet hva morgendagen bringer.

Kjære Kim og Benjamin vi elsker dere uendelig høyt, og kommer til å savne dere hver eneste dag. Hvil i fred ❤️❤️»