Kim Andre Bråten (35) omkom i båtulykka i Norsjø

Lørdag formiddag meldte politiet om en savnet person i Norsjø. Han ble seinere funnet, omkommet.

Ifølge Varden var det 35 år gamle Kim Andre Bråten fra Bø i Telemark som omkom i båtulykka natt til lørdag. Han ble funnet i innsjøen ved 16.30-tiden lørdag ettermiddag, rett sør for Ottersnesodden.

De pårørende er varslet.

Våknet alene

Båtulykka fant sted da Kim Andre Bråten og en annen person natt til lørdag skulle ta seg til Akkerhaugen fra Ulefoss. På formiddagen våknet den ene av dem om bord i båten - alene og forslått.

- Mannen kontaktet oss om at han hadde våknet liggende alene om bord i båten. Han er forslått, det er skader på båten og han savner kameraten sin, sa operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Rune Hunshammer, til Dagbladet.

Et Sea-King-helikopter ble sendt ut for å bidra i søket etter den savnede personen fra lufta. Brannvesenet rykket ut for å bidra med båter i vannet.

- Vi har iverksatt en større lete- og redningsaksjon, og så undersøker vi om det kan være en annen forklaring, som at mannen har gått i land. Vi prøver å komme i kontakt med savnede, sa Hunshammer.

ULYKKE: Politiet melder om en trafikkulykke på Storo i Oslo hvor et kjøretøy har havnet på taket. Video: Christian Roth Christensen Vis mer

Ukjent årsak

Lørdag kveld kunne imidlertid Sør-Øst politidistrikt melde at den savnede personen var funnet, omkommet.

Hvordan ulykken fant sted, er foreløpig ukjent. Ifølge operasjonsleder Hunshammer var en av teoriene lørdag formiddag at det kan ha skjedd noe som førte til at mennene ble slått i svime.

Etterforskningen så langt tyder på at den aktuelle båten kjørte inn i en fjellknaus, meldte politiet lørdag kveld.

Mannskap fra brannvesenet har sjekket båten, som skal ha skader i fronten.