- Kim Andreas ble sviktet av systemet

NRK-profil regnet drapssiktede som del av sin utvidede familie.

BODDE SAMMEN: Kim Andreas Kristiansen og stefaren bodde i en leilighet i denne boligen, som er blitt nøye gransket av krimteknikere. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
BODDE SAMMEN: Kim Andreas Kristiansen og stefaren bodde i en leilighet i denne boligen, som er blitt nøye gransket av krimteknikere. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kim Andreas Kristiansen (23), som er er siktet for drapet på sin stefar Bjarte Hansen (58) i Øyer 14. august, møter for retten i Rotterdam kl. 13.15 i dag. Etter rettsmøtet i Nederland vil norsk politi vite mer om hvor lang tid det vil ta å få den drapssiktede mannen til Norge.

Dagbladet er i Rotterdam og følger rettsmøtet. Kristiansen har valgt Geir Lippestad som sin norske forsvarer, men Lippestad sa i går til Dagbladet at han ikke vil snakke med klienten før han er formelt oppnevnt.

- Sviktet av systemet Kristiansen meldte seg selv mandag etter ti dager på rømmen. To av de som var lettet da han dukket opp igjen og meldte seg, er NRK-profilen Madeleine Cederström og datteren Johanna Cederström. I et intervju med lokalavisa GD i dag forteller de at Kristiansen ble sviktet av systemet i oppveksten.

- Kim var en del av vår utvidede familie. Han var masse hjemme hos oss, sier Madeleine Cederström til GD.

Kristiansen delte i en periode hybel med Johanne Cederströms datter, og hun forteller til avisa at han ble regnet som en del av den utvidede familien deres. Familien beskriver ham som morsom gutt, full av planer og ideer, men sier de ikke har hatt kontakt med ham de siste to årene, etter at Kristiansen dels skiftet miljø.

«Snill og omtenksom fyr» Dagbladet har tidligere intervjuet en mann som beskriver seg som «en nær venn av Kim». Han reagerer sterkt på tidligere omtale i saken som kan gi inntrykk av den etterlyste kameraten er en «hardbarka kriminell i et røft narkotikamiljø».

- Det er så langt fra sannheten som overhodet mulig. At han har kompiser som har gjort noen dårlige valg når det kommer til narkotika og politiet, skal jeg ikke legge skjul på. Men å kople ham til noe sånt er uforståelig, skrev kameraten i en mail til Dagbladet.

MELDTE SEG: Kim Andreas Kristiansen meldte seg selv for politiet i Nederland mandag. Foto: Privat
MELDTE SEG: Kim Andreas Kristiansen meldte seg selv for politiet i Nederland mandag. Foto: Privat Vis mer

En annen venn har beskrevet Kristiansen som en «snill og omtenksom fyr». En annen kamerat har beskrevet ham som energifull, kreativ og snill.

Ble etterlyst Etterforskningen startet etter at politiet fant likrester i et bål ved et skogsområde i Øyer 14. august. Levningene var da så ugjenkjennelige at politiet først var usikre på om de kunne stamme fra et menneske. Først etter DNA-analyse ble det klart at det dreide seg om et drap. Kristiansen ble etterlyst for drapet mandag 18. august.

Den drapssiktede 23-åringen og stefaren bodde i en sokkelleilighet bare noen få kilometer fra stedet der liket ble funnet. Politiet mener at leiligheten kan være drapsåstedet.

DRAP: Likrestene ble funnet i et bål ved Hafjell i Øyer. Foto: Thomas Rasmus Skaug
DRAP: Likrestene ble funnet i et bål ved Hafjell i Øyer. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer