Kim Andreas Kristiansen (23) møter nederlandsk advokat nå

- Spaserte inn på politihovedkvarteret i Rotterdam.

MELDTE SEG: Drapssiktede Kim Andreas Kristiansen meldte seg for politiet i Rotterdam i Nederland i dag. Foto: Politiet / NTB scanpix
MELDTE SEG: Drapssiktede Kim Andreas Kristiansen meldte seg for politiet i Rotterdam i Nederland i dag. Foto: Politiet / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Politiet på Lillehammer holder klokka 17 en pressekonferanse om saken. Informasjon fra pressekonferansen bringes fortløpende i denne saken.

BERLIN/OSLO (Dagbladet): Kim Andreas Kristiansen (23) sitter akkurat nå i konferanse med en nederlandsk advokat.

- En 23 år gammel nordmann kom selv spaserende inn på hovedkvarteret til det nederlandske politiet her i Rotterdam ved 13-tiden i dag.  Han presenterte seg og opplyste at han er etterlyst i hjemlandet.  Da vi undersøkte nærmere, kunne vi konstatere at det forelå en internasjonal etterlysning på ham, sier pressetalsmann Roland Ekkers til Dagbladet.

Nederlandsk advokat Dagbladet får opplyst at 23-åringen allerede har fått utnevnt en nederlandsk advokat, og at vedkommende skal sitte i møte med ham nå i ettermiddag.

Det viktigste spørsmålet de to må ta stilling til, er om Kim Andreas Kristiansen frivillig går med på utlevering til Norge. Hvis han ikke gjør det, må saken gjennom hele den juridiske mølla - en prosess som kan vare flere måneder.  

Men hvis han i morgen ikke motsetter seg å bli hentet av norsk politi, kan en statsadvokat ordne formalitetene i løpet av noen få dager.

I forrige uke ble en 21 år gammel kamerat av Kristiansen pågrepet og fengslet for falsk forklaring i samme sak. Han er også mistenkt for medvirkning til drapet. Blodspor i bilen som 21-åringen disponerer skal være blant bevisene.

Meldte seg i Nederland Drapssiktede Kim Andreas Kristiansen meldte seg for politiet i Rotterdam i Nederland i dag.

Nå sitter Kristiansen i varetekt hos politiet i Rotterdam i Nederland.

Kristiansen er siktet for drap på sin stefar, og har vært etterlyst siden torsdag forrige uke, da politiet i Gudbrandsdalen fant likrester på et bål i Øyer i Oppland.

Det var trebarnsfaren Bjarte Hansen (58) som ble funnet drept. Han var Kristiansens stefar, og de bodde sammen i Kristiansens leilighet i Øyer, like utenfor Lillehammer.

23-åringen har siden vært sporløst forsvunnet.

Balltre Seinest i formiddag uttalte politiet at det var uvisst hvor Kristiansen befant seg. Da hadde etterforskningsledelsen i Lillehammer gjentatte ganger gått ut i mediene og oppfordret 23-åringen til å melde seg. Det har vært mange teorier hva som ligger bak drapet på den fysisk svekkede 58-åringen.

En av teoriene er ifølge NTB at mannen ble slått i hjel med et balltre som etterforskerne lette etter i en elv ned fra Hafjell onsdag i forrige uke. Fredag gikk politiet til væpnet aksjon ved huset til drapsettersøkte Kristiansen i Øyer etter tips om at 23-åringen var sett i området.

Tipset viste seg imidlertid å være falskt.