- Kim Andreas Kristiansen har erkjent at han drepte stefaren

Forsvarer: - Nå må vi få avklart bakgrunnen for drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GJØVIK/OSLO (Dagbladet): Kim Andreas Kristiansen ankom Gjøvik tingrett rett etter klokka 1400 i bil, og ved 1430-tiden møtte han i retten. Via sin advokat Geir Lippestad samtykket Kristiansen til fotografering.

Slik Kristiansen ba om, får han forklare seg for åpen rett. Dermed kan pressen være til stede under forklaringen hans i fengslingsmøtet. Det var referatforbud fra fengslingsmøtet, men etter begjæring fra Dagbladet ble dette opphevet.

Politiadvokat Øystein Husby opplyste i retten at siktede har erkjent drapshandlingen overfor politiet.

Det kom fram i retten at Kristiansens kamerat (21), som er siktet for falsk forklaring og medvirkning til drapet, også har forklart at politiet at Kristiansen erkjente drapshandlingen overfor ham.

- Vil stå for det Kristiansen erkjenner imidlertid ikke straffskyld etter siktelsen. Han godtar at han fengsles, men ba i retten om besøkskontroll - ikke besøksforbud.

Kristiansen har forklart at han bare delvis husker det som skjedde på drapstidspunktet - men at det bare var ham selv og stefaren som var til stede i leiligheten da stefaren ble drept. Politiet har avhørt 41 vitner i saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer