Kim Dae-jungs sønn siktet

Kim Dae-jung ble i 1997 valgt til president i Sør-Korea for å få bukt med "kompiskapitalismen". Nå er sønnen siktet for bestikkelser og skattefusk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den sørkoreanske presidentens yngste sønn er siktet for skatteunndragelser og bestikkelser. Kim Hong-gul(38) er anklaget for å ha mottatt 3.5 milliarder won (23 millioner kroner) i bytte mot tjenester. I tillegg er han anklaget for å ha unndratt seg skatt på 225 millioner won (1,5 millioner kroner).

Kim Hong-gul skal i fjor ha mottatt bestikkelser fra en lobbyist for å hjelpe en lotteri-operatør, Tiger Pools Korea, til å vinne en lotteri-lisens.

Kim Hong-gul har i offentlighet beklaget ydmykelsene han har påført presidentfamilien. Dersom han blir dømt for bestikkelser riskikerer han opp til fem års fengsel.

Skadet image

Etterforskningen av sønnen er ødeleggende for president Kims image. At det også er rettet mistanke mot hans eldste sønn, Kim Hong-up, for økonomiske misligheter, hjelper neppe på situasjonen.

Til tross for offentlige beklagelser fra president Kim Dae-jung selv, har han tapt popularitet etter en rekke skandaler rundt sine medarbeidere, slektninger og regjeringsmedlemmer.

Historien gjentar seg

For fem år siden ble den yngste sønnen til tidligere president Kim Young-sam anklaget for korrupsjon og misligheter. Han ble senere dømt til to års fengsel for å ha mottatt bestikkelser og ha unndratt seg skatt.

Skandalen rundt Kim Yong-sams sønn, i tillegg til finanskrisen, hjalp Kim Dae-jung å vinne presidentvalget i 1997, skriver

BBC News.

MARKERTE MOTSTAND: Denne demonstranten markerte sin motstand mot Kim Hong-guls ugjerning utenfor rettslokalet.