Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kim Eirik (6) funnet drept

Kim Eirik Salmela Farstad (6) ble i natt funnet død, etter at en 23 år gammel kvinne i går kveld tilsto å ha drept gutten. Kvinnen er siktet for forsettlig drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

23-åringen er også siktet for å ha avgitt falsk forklaring i forbindelse med forsvinningssaken på Smøla. I går kveld fortalte hun politiet hvor de burde lete etter Kim Eirik, etter at hun hadde sittet i avhør hele dagen. Seksåringen ble funnet 70-100 meter fra huset der kvinnen bor sammen med sin bror. Kroppen lå i terrenget bare få meter fra riksveien. Gutten ble i 10-tida i morges fraktet til rettsmedisinsk institutt i Trondheim for obduksjon.

Kvinnen er nå under observasjon av rettssakkyndige, opplyser politiet.

Tildekket

- Vi er rimelig sikre på at kvinnen har begått drapshandlingen, sier politimester Kjell-Otto Lilleberg ved Nord-Møre politidistrikt.

Kroppen til seks år gamle Kim Eirik Salmela Farstad ble funnet tildekket av vegetasjon i nærheten av huset der han sist ble sett i live torsdag kveld. Letemannskaper har lett i området tidligere.

- Hundene kan ha blitt forstyrret av andre lukter. Det lå også noen dyrelik i området der gutten ble funnet, sier politiet som forklaring på hvorfor han ikke ble funnet før.

Kvinnen har i avhør erkjent å ha drept gutten, og er siktet for forsettelig drap.

Lensmann Arnfinn Fuglevåg ved Smøla lensmannskontor sier til TV 2 at Kim Eirik ble drept allerede i 19.20-tida torsdag. Den videre etterforskningen vil avgjøre om siktelsen mot 23-åringen vil utvides til å gjelde overlagt drap.

Kvinnen er tidligere dømt til 21 dagers betinget fengsel for legemskrenkelse. Rettspsykiatere har tidligere vurdert kvinnen som strafferettslig tilregnelig. Kvinnen har den siste tiden vært underlagt Kriminalomsorg i frihet, ifølge NTB.

Den siktede 23-åringen skal i ett tilfelle ha skubbet en liten, tunghørt gutt på sjøen. Denne gutten ble berget i land av andre. Hun er også dømt for å ha skåret opp bildekk på bilen til en eldre dame på Smøla.

Ifølge TV2 skal kvinnen også ha framsatt drapstrusler mot naboer og drevet med telefonterror.

Varetekt

Politiet vil av hensyn til den videre etterforskningen ikke gi ytterligere detaljer omkring dødstidspunktet og mulig dødsårsak, selv om politimesteren sier de vet omtrent når gutten døde.

- Det skal foretas flere avhør i saken, derfor vil vi ikke gå ut med flere detaljer omkring forholdet, sa politimester Kjell-Otto Lilleberg på pressekonferansen i dag.

Lensmannen på Smøla, Arnfinn Fuglevåg, vil være ansvarlig for den videre etterforskningen, og det vil bli brukt tekniske etterforskere fra Nord-Møre politidistrikt.

Den drapssiktede kvinnen vil bli begjært varetektsfengslet i løpet av dagen.

Opplysningen om funnet av gutten og tilståelsen slo ned som en bombe i det lille øysamfunnet søndag morgen. Folk gråt åpenlyst etter at det ble klart at forsvinningssaken i dag fikk det verst tenkelige utfall.

- Hele Smøla er rystet og i sjokk etter denne meningsløse tragedien, sier Smøla-ordfører Iver Nordseth, ifølge NTB.

I kveld skal det være minnegudstjeneste i Brattvær kirke hvor bygdefolket er invitert. I morgen blir det ingen vanlig skoledag på øya. Skolene holdes åpne for både barn og voksne, og skal være en åpen arena for bearbeiding av de sterke følelsene ettere tragedien.

Dagbladet :på nettet følger saken utover dagen.

<B>SIKTEDES HUS:</B> I nærheten av dette huset ble seksårige Kim Eirik Salmela Farstad funnet drept.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling