- Kim er en hyggelig fyr

Basketveteran Dennis Rodman på plass i Nord-Korea for å feire Kim Jong-uns fødselsdag.

VARM VELKOMST: Dennis Rodman og følget blir hilst velkommen av Nord-Koreas viseminister for sport, Son Kwang Ho. Foto: Kim Kwang Hyon / AP / NTB Scanpix
VARM VELKOMST: Dennis Rodman og følget blir hilst velkommen av Nord-Koreas viseminister for sport, Son Kwang Ho. Foto: Kim Kwang Hyon / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den amerikanske basketballveteranen Dennis Rodman ankom Nord-Korea mandag for å være med på feiringen av Kim Jong-uns fødselsdag. Rodman sier den nordkoreanske lederen er «en hyggelig fyr».

Rodman, som er tidligere stjernespiller i den amerikanske basketligaen NBA, har med seg et lag med andre pensjonerte basketballstjerner. Han har vært i den nordkoreanske hovedstaden Pyongyang tre ganger før, og blant annet vært middagsgjest hos Kim.

- Folk sier alltid at Nord-Korea er et slags kommunistland, dit folk ikke får dra. Det eneste jeg vet, er at Kim er en hyggelig fyr, i hvert fall har han vært hyggelig mot meg, sa Rodman før avreisen fra Beijing til Pyongyang mandag.

- Jeg har ikke noe med hva han driver på med politisk. Jeg er bare en sportsmann, et enkeltmenneske som ønsker å dra dit og spille litt for verdens skyld - mer er det ikke å si, tilføyde den amerikanske 52-åringen.

Rodmans og de andre amerikanernes besøk finner sted etter at Kim Jong-uns onkel Jang Song-thaek i desember ble henrettet, angivelig for forsøk på statskupp. Henrettelsen tolkes som tegn på at Kim ikke vil tåle noen form for opposisjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer