Kim Friele har fått nok av homoorganisasjon etter 51 år

Homodronninga melder seg ut av LLH i protest.

MELDER SEG UT: Kim Friele melder seg ut av LLH i protest. Foto: Espen Røst / Dagbladet
MELDER SEG UT: Kim Friele melder seg ut av LLH i protest. Foto: Espen Røst / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter 51 år som medlem av Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH) og forløperen DNF-48, meldte Kim Friele seg denne uka ut av organisasjonen i protest, skriver Blikk.

Friele som har vært en av Norges fremste forkjempere for homofiles rettigheter gjennom et halvt århundre. Nå har hun fått nok av LLH.

- LLH gjør mange gode ting, men organisasjonen ligger ikke i front. Den er blitt sedat og sidrumpa. Ingen lar seg skremme, ingen blir opphisset over LLH. Den er blitt byråkratiets forlengede arm, sier Friele til nettstedet.

Under Europride i Oslo tidligere i sommer nektet Friele av samvittighetsgrunner å møte på statsminister Erna Solbergs (H) mottakelse for det skeive miljøet på grunn av kontroversen rundt Dalai Lamas besøk til Norge. Hun kalte da LLH historeløse for å opptre «tause som østers». I tillegg var hun svært kritisk til at LLH hadde invitert barne- og familieminister Solveig Horne (Frp) til å åpne Pride House, og tok i Aftenposten et kraftig oppgjør med den blåblå regjeringens homopolitikk.

- Mest lei meg - Når organisasjonen er som den er, vil jeg ikke være med lenger. Jeg nærmer meg 80, og har forsøkt å følge med i tida. Jeg ser ikke bort fra at det er meg det er noe i veien med, sier Friele til Blikk.

LLH-leder Bård Nylund håper Friele vil komme tilbake til organisasjonen.

- I dag er jeg mest lei meg for at Kim Friele forlater organisasjonen. Hun er hjertelig velkommen tilbake hvis hun vil, og vi kommer selvsagt til å fortsette å lytte til den kloke stemmen fra fjellet enten hun er medlem eller ei, sier han til Blikk og takker Friele og andre som gikk foran for innsatsen de har lagt ned.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer