Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kim hinter om at at han har hydrogenbombe. Eksperter tviler

Hintet i hyllest til bestefar Kim Il-sung.

HINTER: Kim Jong-un. Foto: REUTERS / KCNA / NTB scanpix
HINTER: Kim Jong-un. Foto: REUTERS / KCNA / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eksperter stiller seg tvilende til at Nord-Korea skal ha utviklet en hydrogenbombe.

Nord-Koreas leder Kim Jong-un hintet om at landet har utviklet en hydrogenbombe under et besøk i Pyeongchang nylig, der han hyllet bestefaren Kim Il-sung.

- Han gjorde Nord-Korea til en mektig atommakt som er rede til å detonere både en atombombe og en hydrogenbombe for å forsvare sin suverenitet og nasjonens verdighet, heter det i det statlige nyhetsbyrået KCNAs referat fra besøket.

Hydrogenbomber er langt kraftigere enn atombomber, som Nord-Korea prøvesprengte både i 2006, 2009 og 2013. Teknikken som benyttes i hydrogenbomber er imidlertid en helt annen og regnes som betydelig mer avansert.

Sørkoreansk etterretning tror ikke Nord-Korea har en hydrogenbombe i sitt arsenal, noe også vestlige eksperter stiller seg tvilende til.

- Det er lite sannsynlig at de har hydrogenbombe, sier Jeffrey Lewis ved Middlebury Institute of International Studies i Monterey i California.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media