PLAYBOY: Den avdøde diktatoren Kim Jong-il satt ved makten i Nord-Korea i 17 år. FOTO: Kyodo News / AP Photo
PLAYBOY: Den avdøde diktatoren Kim Jong-il satt ved makten i Nord-Korea i 17 år. FOTO: Kyodo News / AP PhotoVis mer

Kim Jong-ils utsvevende liv

Hadde platåsko, permanent i håret og flere elskerinner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nord-Koreas avdøde diktator Kim Jong-il fikk sitte ved makten i 17 år, som han overtok da faren Kim Il-sung døde i 1994.

Han levde et usvevende liv og var ikke redd for å bruke penger på seg sjøl. Da han skulle besøke Russland i august i høst fikk han laget et spesialbygget tog for å kjøre de 2000 kilometerne, alt fordi han var redd for å fly.

Samtidig sultet folket hans.

FN-organisasjonen Verdens matvareprogram anslo ved begynnelsen av 2011 at en tredjedel av barna i landet er kronisk underernærte. 

Ifølge FNs organisasjon for ernæring og landbruk (FAO) trues seks millioner mennesker av sult i Nord-Korea etter at flom og tyfoner har ødelagt årets avlinger.

Enorme summer til militæret Kim Jong-il var generalsekretær i landets kommunistpartiet, Koreas Arbeiderparti, samtidig som han hadde all makt over forsvaret og landets væpnede styrker.

Han brukte enorme summer på atomprogrammet og militæret.
 
På 1990-tallet var det også hungersnød i ladet, men hvor mange som døde er ukjent. Mange antar rundt at det var rundt en million mennesker.

Var forfengelig Kim Jong-il brukte permanent i håret, platåsko for å bli høyere og var kjent for å være forfengelig. Sørkoreanske etterretningskilder så på ham som en playboy, og han hadde flere elskerinner.