Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kim Jong-un beordrer flere atomtester

Nord-Koreas leder, Kim Jong-un, har ifølge statlige medier beordret flere atomtester med de miniatyriserte stridshodene han hevder landet har utviklet.

KIM JONG-UN: Dette bildet skal være tatt under Kim Jong-uns besøk hos landets atomteknikere. Foto: KCNA / Reuters / NTB scanpix
KIM JONG-UN: Dette bildet skal være tatt under Kim Jong-uns besøk hos landets atomteknikere. Foto: KCNA / Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da han overvar en oppskyting av en ballistisk rakett torsdag, understreket Kim hvor viktig det er å gjennomføre «flere atomprøvesprengninger for å anslå den ødeleggende kraften i de nyutviklede atomstridshodene», opplyser det statlige nyhetsbyrået KCNA fredag.

Onsdag publiserte statlige medier bilder av at Kim besøkte atomteknikere og bilder hvor han står ved siden av det som påstås å være et såkalt miniatyrisert atomstridshode, som kan monteres på ballistiske raketter. Kim gjentok en tidligere trussel om umiddelbart atomangrep dersom «den sabelraslende» øvelsen til USA og Sør-Korea «skulle skade så mye som et tre eller et gresstrå» på nordkoreansk territorium.

- Jeg vil beordre et angrep med alle militære midler, sa han.

Ifølge KCNA var torsdagens oppskyting en del av en øvelse som inkluderer bruk av atomvåpen mot invasjonsstyrker. Den er et svar på en stor sørkoreansk-amerikansk militærøvelse, som regimet i Pyongyang oppfatter som en provokasjon.

Spenningen på den koreanske halvøya er skjerpet etter en rakettoppskyting i februar, som utløste skjerpede FN-sanksjoner. Eksperter har tatt brodden av Kims trusler og toner ned Nord-Koreas evne til å gjennomføre et atomangrep.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram