- Kim Jong-un besatt av å drepe sin egen bror

Kim Jong-un skal i lengre tid forsøkt å henrette sin egen bror. I første omgang måtte onkelen bøte med livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Spenningen i Nord-Koreas hovedstad Pyongyang er ifølge lokale kilder til å ta og føle på etter at landets øverste leder Kim Jong-un (30) før helgen  henrettet sin egen onkel, Jang Song-thaek.

Henrettelsen er en del av maktkampen etter at Kim Jong-un for to år siden tok over makten i landet etter sin far Kim Jong-il. Onkelen var innen sin død en av de mektigste personene i landet og 30-åringen har nå kvittet seg med alle de sju «barnevaktene» faren etterlot for å passe på ham.

Etter drapet på Jang Song-thaek har det kommet fram nye opplysninger om maktkampen internt i det lukkede landet. En av dem som har størst kunnskaper om det nordkoreanske regimet er professor Kang ved sørkoreanske Kyungmin-universitetet. Han er svigersønn til tidligere utenriksminister i Nord-Korea, Kang Song-san.

Ble mistenksom I et intervju med sørkoreanske YTN, gjengitt av NKNews.org, forteller professor Kang om foranledningen til den siste utrenskningen. Sentralt er Kim Jong-uns eldste bror, Kim Jong-nam.

- Jang Song-thaek (onkelen) reiste utenlands i oktober for å gi Kim Jong-nam (broren) penger til livsopphold. Reisen gjorde Kim Jong-un mistenksom, han begynte å tro at Jang ønsket å erstatte ham, sier professor Kang til YTN.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer