ATOMNEDRUSTNING: Nord-Koreas leder Kim Jong-un var smilende fornøyd da han tok imot Sør-Koreas sikkerhetssjef Chung Eui-yong i Pyongyang onsdag. Foto: South Korea Presidential Blue House / Yonhap via AP / NTB scanpix
ATOMNEDRUSTNING: Nord-Koreas leder Kim Jong-un var smilende fornøyd da han tok imot Sør-Koreas sikkerhetssjef Chung Eui-yong i Pyongyang onsdag. Foto: South Korea Presidential Blue House / Yonhap via AP / NTB scanpixVis mer

Kim Jong-un gjentar ønske om atomnedrustning

Nord-Koreas leder Kim Jong-un har forsikret overfor en sørkoreansk delegasjon at han fremdeles ønsker seg og jobber for et atomfritt Nord-Korea.

Kim møtte onsdag den sørkoreanske delegasjonen ledet av spesialutsending Chung Eui-yong i Pyongyang. Formålet med møtet var å forberede et toppmøte mellom Kim og Sør-Koreas president Moon Jae-in senere i september.

I etterkant av møtet har det myndighetskontrollerte nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA publisert en sak der Kim siteres på at han ønsker å «fullstendig eliminere faren for en væpnet konflikt og frykten for krig på Koreahalvøya».

Den nordkoreanske lederen sier videre at han vil forvandle Koreahalvøya til «en vugge av fred, uten atomvåpen og atomtrusler».

USAs president Donald Trump og Kim kom til en vag enighet om atomvåpennedrustning i juni i år da de to møttes, men siden det har ting gått i stå. To måneder senere konkluderte Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) med at ingenting indikerer at Nord-Korea har stanset sin kjernefysiske aktivitet.

Trump måtte avlyse utenriksminister Mike Pompeos reise i forrige uke til Nord-Korea på grunn av mangel på framgang i prosessen.

(NTB)