<strong>HYLLES STADIG:</strong>  Her er det offiserer i Nord-Koreas militære som viser sin støtte til Kim Jong-un som ikke overraskende fortsetter som leder i det lukkede landet. Foto: KCNA/AP/Scanpix
HYLLES STADIG: Her er det offiserer i Nord-Koreas militære som viser sin støtte til Kim Jong-un som ikke overraskende fortsetter som leder i det lukkede landet. Foto: KCNA/AP/Scanpix Vis mer

Kim Jong-un «gjenvalgt» som Nord-Koreas leder

Utskiftninger i landets maktelite på gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Nord-Koreas nasjonalforsamling har gjenvalgt Kim Jong-un som landets leder, opplyser statlige nordkoreanske medier.

Nasjonalforsamlingen samlet seg i dag for å vedta utskiftninger i landets maktelite i kjølvannet av fjorårets plutselige og overraskende henrettelse av Kims onkel Jang Song-Thaek, som en gang ble betraktet som landets nest mektigste mann og Kims mentor.

Mange av toppfigurene i landets elite som nasjonalforsamlingen nå ventes å bytte ut, har hatt forbindelser til «forræderen» Jang, og det er usikkert hvilken skjebne de går i møte.

Men ikke uventet ble Kim Jong-un gjenvalgt som den ubestridte lederen for Den nasjonale forsvarskommisjonen, og dermed landets øverste leder. Ifølge det nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA ble han valgt med «uforbeholden støtte og tillit fra alle tjenestemenn og fra hele folket».

- Alle som deltok i parlamentssesjonen, brøt ut i stormende jubel og hurrarop da Kim ble gjenvalgt, rapporterer KCNA. Ikke overraskende var det ingen motkandidater.

Kim Jong-un overtok makten i det lukkede landet etter at hans far Kim Jong-il døde i desember 2011.
(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer