Kim Jong-un har giftet seg med den mystiske kvinnen

«Kamerat Ri Sol-Ju» kalles hun av nordkoreansk tv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter at Kim Jong-un ved flere anledninger har vist seg med en ukjent kvinne har det vært spekulert over hennes forhold til den nordkoreanske lederen. Noen har ment det er kona, andre har spekulert i om det det kan være en ukjent søster eller en rådgiver.

Onsdag annonserte statseid, nordkoreansk tv at Kim Jong-un deltok i åpningen av en fornøyelsespark sammen med sin kone, «kamerat Ri Sol-Ju».

Kvinnen som deltok under åpningen av fornøyelsesparken ser ut til å være den samme mystiske kvinnen Jong-un har blitt sett med tidligere, mener Sør Koreas gjenforeningsdepartement.

Noen sørkoreanske analytikere spekulerte over om kvinnen var en sangerinne Jong-un var sammen med for flere år siden, før faren satte en stopper for forholdet.

Mye spekulasjoner Det er uvisst om de to nettopp har giftet seg eller har vært gift en stund. En nordkoreansk sanger bærer også navnet Ri Sol-ju, men det er ikke bekreftet at det er snakk om samme person, skriver BBC News.

Tidligere har det vært spekulert over om den mystiske kvinnen kunne være Hyon Song-wol, en annen nordkoreansk sanger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer