- Kim Jong-un har henrettet alle nære slektninger av onkelen

Til og med Jang Song-thaeks to sønner skal være henrettet.

HENRETTET: Etter at onkelen Jang Song-thaek ble henrettet skal også alle hans nære slektninger ha blitt henrettet. Foto: 
Reuters/Yonhap/NTB Scanpix
HENRETTET: Etter at onkelen Jang Song-thaek ble henrettet skal også alle hans nære slektninger ha blitt henrettet. Foto: Reuters/Yonhap/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den en gang så innflytningsrike onkelen Jang Song-thaek ble brutalt henrettet av Nord-Koreas unge diktator Kim Jong-un i desember. Hendelsen rystet en hel verden.

Det har kommet en lang rekke spekulasjoner rundt årsaken til henrettelsen, men mye tyder på at onkelen hadde fått for stor innflytelse - ihvertfall i Kim Jong-uns øyne. Onkelen ble dømt til henrettelse for blant annet landsforræderi og kuppforsøk.

- Slektninger henrettet Nå melder det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap at alle onkelens nære slektninger har blitt henrettet. Yonhap belager informasjonen sin på flere ulike kilder.

- Alle slektningene, inkludert barna, har blitt henrettet i stor skala, sier en kilde.

I tillegg til de to sønnene, ble også nevøer og nieser henrettet. Ifølge Yonhap er søstera Jang Kye-sun og ektemannen Jon Yong-jin, som var landets Cuba-ambassadør, blant de henrettede. Også landets Malaysia-ambassadør Jang Yong-chol, en nevø av Jang, ble henrettet.

Henrettet etter Jang Samtlige ble kalt hjem til Pyongyang tidlig i desember og henrettet. Brorens sønner, døtre og til og med barnebarn ble også henrettet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer