Kim Jong-un har nådd sin farlige drøm. Det kan være gode nyheter

Nord-Korea hevder at de er i mål med sitt rakett- og atomprogram.

JUBEL: I juli kunne Kim Jong-un juble over den vellykkede oppskytingen av langdistansemissilen Hwasong-14. Tirsdag testet Nord-Korea missilen Hwasong-15, som har en enda lenger rekkevidde. Foto: AFP / KCNA VIA KNS / NTB Scanpix
JUBEL: I juli kunne Kim Jong-un juble over den vellykkede oppskytingen av langdistansemissilen Hwasong-14. Tirsdag testet Nord-Korea missilen Hwasong-15, som har en enda lenger rekkevidde. Foto: AFP / KCNA VIA KNS / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Natt til onsdag erklærte Nord-Korea stolt at de hadde testet et nytt interkontinentalt ballistisk missil, av typen Hwasong-15.

Et missil som er i stand til å nå hele USA, ifølge regimet. Ifølge Kim Jong-un har Nord-Korea nå «endelig realisert det store historiske målet om å få statlige atomvåpen».

Skal man tro på Nord-Korea, betyr det at Kim Jong-un har nådd sin store drøm. Det han har jaktet etter helt siden han fikk makten i 2011:

Du kan nå betale med

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer