NORD-KOREAS LEDER: Kim Jong-un (35). Foto: KCNA / Reuters / NTB Scanpix
NORD-KOREAS LEDER: Kim Jong-un (35). Foto: KCNA / Reuters / NTB ScanpixVis mer

- Kim Jong-un har reist til Kina

På sin første utenlandstur som statsleder, ifølge amerikansk avis.

Kim Jong-un har reist til Kina på sin første kjente utenlandstur som Nord-Koreas leder, opplyser kilder til nyhetsbyrået Bloomberg.

Mandag meldte japanske medier at et nordkoreansk tog ankom Beijing med et enormt sikkerhetsombud. En talskvinne for det kinesiske utenriksdepartementet nektet imidlertid for at hun hadde kjennskap til situasjonen. Heller ikke nordkoreanske medier meldte om saken.

Tre kilder med kjennskap til saken bekreftet senere på dagen overfor nyhetsbyrået Bloomberg at det var den nordkoreanske diktatoren som ankom Beijing i toget. Kildene oppgir ikke hvor lenge Kim skal være i den kinesiske hovedstaden eller hvem han skal møte.

Diktatorens besøk kommer i etterkant av at USAs president Donald Trump har takket ja til å møte Kim, og etter at sørkoreanske myndigheter opplyste at Kim var villig til å diskutere atomnedrustning.

Kim skal møte den sørkoreanske presidenten Moon Jae-in i den demilitariserte sonen mellom Nord- og Sør-Korea sent i april, mens møtet mellom Kim og Trump antas å finne sted i mai.

Nord-Koreas utenrikshandel har lidd kraftig etter at Kina stilte seg bak strengere resolusjoner mot Nord-Korea i FNs sikkerhetsråd. 90 prosent av Nord-Koreas utenrikshandel passerer Kina.

(NTB)

HELSØSKEN: Nord-Koreas leder Kim Jong-un har flere søsken, men han og lillesøster Kim Yo-jong skal være spesielt nære. Nå skal han også ha gitt henne en viktig rolle i partiet. Video: CNN Vis mer