Kim Jong-un har sparket etterretningssjefen på grunn av maktmisbruk

Usikkert hva slags straff han får. 

LEDER: Nord-Koreas leder Kim Jong-un skal ha sparket etterretningssjefen Kim Won Hong på grunn av korrupsjon, maktmisbruk og for brudd på menneskerettighetene. Foto: KCNA / Reuters / NTB Scanpix
LEDER: Nord-Koreas leder Kim Jong-un skal ha sparket etterretningssjefen Kim Won Hong på grunn av korrupsjon, maktmisbruk og for brudd på menneskerettighetene. Foto: KCNA / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Ifølge nyhetsbyrået Reuters har Nord-Koreas leder, Kim Jong-un, sparket landets etterretningssjef Kim Won Hong.

Nyhetsbyrået skriver at årsaken skal være at Hong er tiltalt for korrupsjon, brudd på menneskerettighetene og maktmisbruk.

Opplysningene kommer fra Jeong Joon-hee, en talsmann ved departementet for gjenforening i Sør-Korea.

Straff uklart

Som følge av tiltalen skal Kim Won Hong ha blitt degradert fra general til major. Hva slags straff den tidligere etterretningssjefen får, er uklart ifølge Reuters.

Tidligere nestkommanderende ved Nord-Koreas ambassade i London, Thae Yong-ho, forteller til Reuters at han ikke er overrasket. Yong-ho valgte å bryte med jobben, og landet, i august i fjor.

- Jeg kan ikke bekrefte om dette stemmer eller ikke, men denne type maktkamp er veldig vanlig i nordkoreansk historie. Kim Jong-un har drept mange embetsmenn, og det har kommet mange klager fra eliten i Nord-Korea på grunn av dette. Hvis nedgraderingen av Kim Won Hong er sann, betyr det at den nordkoreanske eliten har fått en ny sprekk, sier Thae Yong-ho til Reuters.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer