Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kim Jong-un holdt rakettbankett

På en bankett for å feire landets omstridte rakettoppskyting hyllet Nord-Koreas leder Kim Jong-un forskerne som gjorde oppskytingen mulig, melder det statlige nyhetsbyrået KCNA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søndag 7. februar blåste landet i internasjonale advarsler og skjøt opp en satellitt. Washington og Seoul med flere anser oppskytningen som en ulovlig missiltest og ber om internasjonale sanksjoner mot Nord-Korea.

Det offisielle nordkoreanske nyhetsbyrået skriver at landets statsbærende arbeiderparti, lørdag avholdt en bankett for til ære for vitenskapsmenn, forskere og andre som bidro til rakettoppskytingen. Kim og hans nærmeste støttespillere var til stede.

- Dette er et tydelig signal våre fiender som forsøker å bremse vårt lands utvikling, sa Kim i en tale hvor han snakket om hvordan oppskytningen har gitt landet ytterligere selvtillit og mot, melder KCNA mandag.

Kim sa at det ble bestemt at raketten skulle skytes opp da man så hvor desperate vesten var etter å «kvele» Nord-Korea og han oppfordret til flere oppskytninger i fremtiden.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram