Kim Jong-un hyller ny nordkoreansk rakettmotor

Ifølge statlige medier har Nord-Korea for første gang gjennomført en vellykket test av en rakettmotor som bruker fast drivstoff.

STOLT: Nord-Koreas diktator, Kim Jong-un hevder det isolerte landet har gjennomført en vellykket test av en rakettmotor som bruker fast drivstoff. Foto: Xinhua/Sipa USA)
STOLT: Nord-Koreas diktator, Kim Jong-un hevder det isolerte landet har gjennomført en vellykket test av en rakettmotor som bruker fast drivstoff. Foto: Xinhua/Sipa USA) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Statsleder Kim Jong-un skal ha holdt oppsyn med testen, som i Nord-Korea beskrives som et «historisk» framskritt i landets atomvåpenkapasitet.

Dersom opplysningene viser seg å stemme, kan det bety at Nord-Korea fortsetter arbeidet med å utvikle en interkontinental atomrakett i høyt tempo, til tross for at FN i begynnelsen skjerpet sanksjonene mot landet.

- Kim bemerket med stor fornøyelse at den vellykkede testen øker kraften i ballistiske raketter som nådeløst kan ramme fiendtlige styrker, rapporterte det statlige nyhetsbyrået KCNA.

FNs menneskerettighetsråd bestemme onsdag å utnevne en ekspertgruppe som skal se på måter å holde Nord-Koreas ledere ansvarlige for utbredte og alvorlige brudd på menneskerettigheter i landet.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer