STOLT: Nord-Koreas diktator, Kim Jong-un hevder det isolerte landet har gjennomført en vellykket test av en rakettmotor som bruker fast drivstoff. Foto: Xinhua/Sipa USA)
STOLT: Nord-Koreas diktator, Kim Jong-un hevder det isolerte landet har gjennomført en vellykket test av en rakettmotor som bruker fast drivstoff. Foto: Xinhua/Sipa USA)Vis mer

Kim Jong-un hyller ny nordkoreansk rakettmotor

Ifølge statlige medier har Nord-Korea for første gang gjennomført en vellykket test av en rakettmotor som bruker fast drivstoff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsleder Kim Jong-un skal ha holdt oppsyn med testen, som i Nord-Korea beskrives som et «historisk» framskritt i landets atomvåpenkapasitet.

Dersom opplysningene viser seg å stemme, kan det bety at Nord-Korea fortsetter arbeidet med å utvikle en interkontinental atomrakett i høyt tempo, til tross for at FN i begynnelsen skjerpet sanksjonene mot landet.

- Kim bemerket med stor fornøyelse at den vellykkede testen øker kraften i ballistiske raketter som nådeløst kan ramme fiendtlige styrker, rapporterte det statlige nyhetsbyrået KCNA.

FNs menneskerettighetsråd bestemme onsdag å utnevne en ekspertgruppe som skal se på måter å holde Nord-Koreas ledere ansvarlige for utbredte og alvorlige brudd på menneskerettigheter i landet.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram