Kim Jong-un innrømmer at de mislyktes

Nord-Koreas leder Kim Jong-un innrømmer i en tale at landets økonomiske utviklingsplaner kommer til kort på «nesten alle områder».

FEILET: Nord-Koreas leder Kim Jong-un innrømmer på en partikongress at landets økonomiske utviklingsplaner har mislyktes. Foto: Korean Central News Agency / Korea News Service via AP / NTB
FEILET: Nord-Koreas leder Kim Jong-un innrømmer på en partikongress at landets økonomiske utviklingsplaner har mislyktes. Foto: Korean Central News Agency / Korea News Service via AP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det sa den nordkoreanske lederen da han åpnet det som er den første fullstendige partikongressen på fem år i landet.

Partikongressen er den åttende i landets historie. Den forrige partikongressen i 2016 var den første på 36 år.

I åpningstalen for årets kongress sier Kim Jong-un at utviklingsmålene, som ble satt i 2016, i stor grad ikke er oppfylt når det kommer til nesten alle områder, ifølge det statlige nyhetsbyrået KCNA.

Økonomiske problemer

Partikongressen er ment å vise innbyggerne at Kim Jong-un har kontroll på covid-19-situasjonen og andre økende økonomiske problemer landet står overfor.

Nord-Korea er et av de fattigste landene i Asia.

Kongressen finner sted få uker før Joe Biden innsettes som president i USA, og det er ventet at Biden vil videreføre sanksjonene mot Nord-Korea, og ikke gjenoppta samtaler med Kim før han starter atomnedrustning.

I tillegg har Nord-Korea stengt grensene mot sin fremste handelsparter Kina på grunn av pandemien, noe som forsterker de økonomiske utfordringene. Nord-Korea ble i fjor sommer også rammet av flere naturkatastrofer, som førte til ødeleggelser på landets infrastruktur.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer