Kim Jong-un maner troppene til «hellig krig»

Reagerer på militærøvelser av USA og Sør-Korea.

KLAR TIL KAMP: Kim Jong-un besøkte nylig grensa til Sør-Korea og peker her mot sin fiende. Foto: AFP PHOTO / KCNA via KNS
KLAR TIL KAMP: Kim Jong-un besøkte nylig grensa til Sør-Korea og peker her mot sin fiende. Foto: AFP PHOTO / KCNA via KNS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den nordkoreanske lederen, Kim Jong-un, har bedt de militære troppene i landet være klare for «hellig krig» samtidig som USA og Sør-Korea setter i gang militærøvelser, skriver CNN.

Utspillet fra Jong-un kom da han besøkte øya Mu lørdag, sammen med tropper som deltok i bombingen av øya Yeonpyeong i Sør-Korea i 2010.

- Svar Ifølge Nord-Korea var dette angrepet et svar på «provokasjon» fra Sør-Korea da de holdt militærøvelser utenfor kysten.

- Han ga ordre til personellet om å være oppmerksomme på enhver bevegelse av fienden, og ikke gå glipp av en gylden mulighet til å slå tilbake med dødelig kraft dersom en eneste bombe skulle havne i farvannet eller på grensen til Nord-Korea, melder statlige medier ifølge CNN.

Etter denne advarselen annonserte USA og Sør-Korea at øvelsene vil starte mandag og vil vare fram til 31. august.

Nord-Korea ble informert om øvelsen via FN da USA ikke har noen diplomatisk kontakt med Nord-Korea.

Nord-Korea og Sør-Korea er fortsatt formelt i krig, selv om en våpenhvile ble undertegnet i 1953 som markerte slutten på Korea-krigen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer