Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nord-Korea

– Kim Jong-uns bror er drept

Kim Jong-nam, som er den nordkoreanske lederen Kim Jong-uns halvbror, skal være drept.

DREPT: Kim Jong-nam, halvbroren til den nordkoreanske lederen Kim Jong-un, er drept. Foto: AFP PHOTO
DREPT: Kim Jong-nam, halvbroren til den nordkoreanske lederen Kim Jong-un, er drept. Foto: AFP PHOTO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap melder tirsdag at Kim Jong-nam ble drept i Malaysia. En person i regjeringen skal være kilden.

SISTE: Amerikanske myndigheter mener å kunne slå fast at Jong-nam ble drept av nordkoreanske agenter, melder Reuters.

Angrepet av to kvinner med «forgiftede nåler»
En sørkoreansk regjeringskilde skal også ha bekreftet dette for nyhetsbyrået Reuters.

En sørkoreansk TV-kanal har meldt at han ble forgiftet på Kuala Lumpur flyplass.

Politisjef Abdul Aziz Ali ved den internasjonale lufthavnen i Kuala Lumpur sier til AFP at en koreansk mann i 40-årene ble funnet syk på flyplassen mandag og fraktet til sykehus. Men han var død før ankomst, skriver NTB.

Kim Jong-nam skal ha blitt angrepet av to uidentifiserte kvinner med «forgiftede nåler». Disse skal fortsatt være på frifot.

Malaysisk politi mistenker at Nord-Korea står bak drapet.

Hvis dette blir bekreftet, vil denne saken være det mest høyprofilerte dødsfallet i løpet av Kim Jong-uns regime siden henrettelsen av sin onkel Jang Sung-taek i desember 2013, skriver Yonhap.

Sør-Koreas utenriksdepartement kan ikke bekrefte disse rapportene, og landets etterretningstjeneste er foreløpig utilgjengelig for kommentar, skriver Reuters.

Tilsidesatt
Kim Jong-nam er den eldste sønnen til avdøde Kim Jong-il, tidligere leder av Nord-Korea. Kim Jong-nam har ingen offisiell tittel. Han ble resultatet av farens affære med en skuespillerinne.

Kim Jong-nam ble ansett som etterfølger av Kim Jong-il, men ble tilsidesatt da han i 2001 forsøkte å ta seg inn i Japan med falskt pass for å besøke Disneyland-parken der. Siden har han bodd i utlandet, stort sett i den kinesiske autonome regionen Macau, skriver NTB.

Han har tidligere sagt til en japansk avis at han er motstander av landets maktdynasti. Kim Jong-nam var kjent som forkjemper for reformer. Lillebror Kim Jong-un overtok som Nord-Koreas leder da faren døde i desember 2011.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling