Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kim Jong-uns søster har giftet seg

Med sønnen til en av brorens nærmeste medarbeidere.

RYKTER FRA LUKKET LAND:  Folk i Nord-Korea ser på et tv-program som viser Kim Yo-jong, som er lillesøstera til landets ubestridte leder, Kim Jong-un. En rekke medier melder nå at lillesøstera har giftet seg med en av storebrorens mest betrodde personer. Det kan tyde på at hun er stadig viktigere i familiedynastiet som styrer verdens kanskje aller mest lukkede land. Foto: Ahn Young-joon/Ap/Scanpix
RYKTER FRA LUKKET LAND: Folk i Nord-Korea ser på et tv-program som viser Kim Yo-jong, som er lillesøstera til landets ubestridte leder, Kim Jong-un. En rekke medier melder nå at lillesøstera har giftet seg med en av storebrorens mest betrodde personer. Det kan tyde på at hun er stadig viktigere i familiedynastiet som styrer verdens kanskje aller mest lukkede land. Foto: Ahn Young-joon/Ap/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er en ubestridt leder i Nord-Korea: Kim Jong-un. Men hans yngre søster er også med i makteliten, og skal nå ha giftet seg med en av storebrorens nærmeste medarbeidere, melder Huffington Post og en rekke andre medier.

Kim You-jong giftet seg med Choe Song i slutten av fjoråret, melder Sør-Koreas nyhetsbyrå Yonhap fredag og siterer to anonyme kilder.

Nest-mest makt - Etter hva jeg vet, har Kim Yo-jong giftet seg med sønnen til partisekretæren Choe Ryong-hae, sier en kilde nyhetsbyrået mener er troverdig.

Choe skal være den mest betydningsfylle personen i Nord-Korea, selvfølgelig etter Kim Jong-un. Choes sønn skal være i begynnelsen av 30-åra.

Avslørt av giftering Nyhetsbyrået begynte å sjekke saken da de oppdaget det de tror er en giftering på de offisielle bildene som ble offentliggjort den 1. januar i år. Her var Kim Yo-jong med storebroren på et barnehjem.

Kvinnen er i slutten av 20-åra, og er nestsjef i landets propagandaenhet. Hun skal ha et godt forhold til broren sin, og blir stadig oftere observert på de mange bildene som sendes ut av landets enorme informasjonsapparat.

Kim Yo-jong er den eneste i Kim-familien som har en posisjon i regimet, melder Reuters.