Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kim Jong-uns tante i live etter mannens henrettelse

Opptrådte i offisiell funksjon.

LOT TANTA LEVE: Den mektige tanten til Nord-Koreas leder Kim Jong-un ser ut til å ha bevart sin maktbasis etter utrenskningen og henrettelsen av sin ektemann. Foto: EPA/Rodong Sinmun/NTB Scanpix
LOT TANTA LEVE: Den mektige tanten til Nord-Koreas leder Kim Jong-un ser ut til å ha bevart sin maktbasis etter utrenskningen og henrettelsen av sin ektemann. Foto: EPA/Rodong Sinmun/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den mektige tanten til Nord-Koreas leder Kim Jong-un ser ut til å ha bevart sin maktbasis etter utrenskningen og henrettelsen av sin ektemann.

Kim Kyoung-hui, som er søster til Kims far Kim Jong-il og datter av Nord-Koreas første leder Kim Sung-il, opptrer på en liste over medlemmer av en begravelseskomité for en tjenestemann som døde fredag.

Nyheten om at hun opptrådte i en offisiell funksjon, tyder på at hun fortsatt er begunstiget av sin nevø, som har bestrebet seg på å konsolidere sin makt siden han overtok etter farens død.

Kim Kyoung-huis mann, Jang Song-Thaek, som var den mektige nummer to i det nordkoreanske hierarkiet, ble fjernet fra sine stillinger for en uke siden og dømt til døden og henrettet torsdag.

Jang ble beskyldt for å ha konspirert for å styrte regimet og ta makten selv. Utrenskningen var den største omveltningen i Nord-Korea siden Kim tok over.

Jang spilte en nøkkelrolle for å befeste den unge Kims stilling, men tydeligvis følte Kim en stigende irritasjon over onkelens makt.

Jang og kona Kim har i mange år vært ansett for å være det øverste maktparet i landet. Men 67 år gamle Kim har vært mindre synlig det siste året, og det har vært meldt at hun har vært syk.

(NTB)