Kim jr. holdt sin første tale

- La oss gå mot endelig seier, var budskapet bare dager etter rakett-fiaskoen.

TALEFØR: Nord-Koreas leder Kim Jong-un holdt søndag sin første offentlige tale under en militærparade til minne om landsfaderen Kim Il-sung. Foto: AP
TALEFØR: Nord-Koreas leder Kim Jong-un holdt søndag sin første offentlige tale under en militærparade til minne om landsfaderen Kim Il-sung. Foto: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Nord-Koreas leder Kim Jong-un holdt sin første offentlige tale under en militærparade til minne om landsfaderen Kim Il-sung søndag. Nord-Korea feiret søndag at det er hundre år siden landets grunnlegger Kim Il-sung ble født. En stor militærparade ble avholdt i hovedstaden Pyongyang og landets ferske leder Kim Jong-un holdt sin aller første tv-sendte tale. I talen hedret Kim Jong-un landets to tidligere diktatorer, hans far og bestefar, som store ledere. - La oss gå mot endelig seier, sa den unge lederen til stor applaus fra de titusenvis av soldater og sivile som hadde møtt opp. Nord-Korea har de siste dagene møtt massiv kritikk etter at landet fredag skjøt opp en langdistanserakett til landsfader Kim Il-sung ære. Selv om oppskytingen var mislykket og raketten eksploderte i lufta etter et drøyt minutt, har hendelsen vakt sterke reaksjoner. Ifølge Nord-Korea var formålet med oppskytingen å sende opp en værsatellitt. Sør-Korea, Japan og USA mener på sin side at det egentlige formålet var en dårlig skjult test av en langdistanserakett som kan bære atomstridshoder.

FNs generalsekretær Ban Ki-moon sa gjennom sin pressetalsmann at oppskytingen er et brudd på FNs resolusjoner og truer sikkerheten i regionen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer