Kim Jung-un prøver seg på sjarmoffensiv på barnehjem

Uka etter anklager om at han henrettet hele onkelens familie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 12. desember i år sperret en hel verden øynene opp da det kom inn meldinger fra Nord-Kora om at diktator Kim Jong-Un henrettet sin onkel Jang Song-thaek som var en mektig og framtredende politiker i landet.

Foruten bursdagsbesøk fra den tidligere amerikanske basketballstjernen Dennis Rodman og et nytt innslag i serien «Kim-Jong-un ser på ting» har det vært relativt stille fra verdens mest lukkede land.

Bilder fra barnehjem I går kom det imidlertid et sjarmframstøt fra det statlige nordkoreanske nyhetsbyrået.

De udaterte bildene viser diktatorens besøk på det som skal være et barnehjem i hovedstaden Pyongyang.

Bildene viser Kim Jong-un som omfavner de foreldreløse barna, tydeligvis til stor begeistring både for barna, de ansatte og diktatorens reisefølge.

Ifølge Independent kan bildene være et framstøt fra Kim Jung-Uns propagandaapparat for å vise hans myke side.

- Henrettet alle slektninger Forrige uke skrev det Sør-Korenanske nyhetsbyrået Yonhap  at Jang Song-thaeks barn, brødre og barnebarn og ble henrettet av Kim Jong-Un.

- Alle slektningene, inkludert barna, har blitt henrettet i stor skala, sier en kilde.

I tillegg til de to sønnene, ble også nevøer og nieser henrettet. Ifølge Yonhap er søstera Jang Kye-sun og ektemannen Jon Yong-jin, som var landets Cuba-ambassadør, blant de henrettede. Også landets Malaysia-ambassadør Jang Yong-chol, en nevø av Jang, ble henrettet.

Det er foreløpig uklart når de ble henrettet, men det skal ha vært etter onkelens fall - altså 12. desember i fjor.

- Noen av slektningene ble skutt med pistol foran andre dersom de gjorde motstand da de ble hentet i sine hjem, sier en av kildene.

Den regelrette utrenskningen av personer knyttet til Jang Song-thaek - sammen med henrettelsen av farens gamle generaler - tyder på at Kim Jong-un ikke vil ha spor av onkelen eller «barnevaktene» som faren hadde satt til å passe på ham.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer